maanantai 10. helmikuuta 2014

Hilelanka-lapasia



Ettei aina sukkia, niin lapasia taas välillä. Yhdistävänä tekijänä hilelankaa. Vaaleamman siniset itse asiassa Hile-nimistäkin lankaa Novitalta ja tummemman siniset SMC selectin Extra Soft Merino Operaa. Näistä nuo vaalean utuisen siniset on tehty itseasiassa jo joulukuussa ja olivat hetken aikaa mallilapasinakin käsityöliikkeessä. Nopeasti syntyivät yhdessä illalla kutosen puikoilla. Tummemmat valmistuivat parin viikon hitaan tekemisen jälkeen viikonloppuna. Niissä puikkokoko oli 3 ja puoli ja langassa sellainen ongelma, että se tuppasi lähtemään pois kierteeltään ja siten myttyyntymään kummasti, enpä ole koskaan ennen missään langassa samaan törmännyt. En yleensä välitä kimalluksista, mutta näitä kyllä tykkään tuijotella. Mietin vielä laittaisko lapasiin vuorikankaatkin vai antaisko niiden olla vaan noin, tosin vähän se vuori houkuttelisi, ei menisi tuuli niin helposti sormiin asti. Sunnuntain auringonpaisteella sai muuten kivasti kamerallakin ikuistettua näiden lankojen kimallukset. Vaikka lumi sulaa, niin toivottavasti lapaskelit nyt kuitenkin vielä jatkuvat hetken!



pssstt.. muokkasin uuden bannerikuvan, mutta tänne ladatessa se muuttui ihan suttuisaksi ja sai ihmeellisen harmaan taustankin, vaikka se vielä photarissa näyttikin valkoiselta. En ymmärrä enkä jaksa asian kanssa enempää taistella, se saa nyt olla juuri sellainen kun on. Muuten mieleinen, mutta ärsyttävästi rakeinen ja sumuinen... hyviä vinkkejä asian korjaamikseksi kyllä otetaan mielellään vastaan!

2 kommenttia:

Saga kirjoitti...

Kivoja lapasia oot väsänny. Juu toi bloggeri muuttu muutama kuukaisi sitten selaiseen huonoon suuntaa, että jos lataat suoraan koneelta kuvan, jossa on valkoinen pohja, pohja tuleekin blogissa likaisen harmahtavana näkyviin. Ainakin siten sen pystyy kiertämään, että lataat kuvan ekana jonnekin muualle nettiin ja sitten sieltä blogiin, eli toisessta ULR osoitteesta. Esim Flickeriin picassaan, tms. Ite oon jopa joitainkuvia lisäilly facen kautta. Tai sitten jos käytät photoshoppia niin siellä ainakin saa kuvan tiedostomuodon vaihdettua phg-muotoon niin taas ontaustat valkoisina.

Henni kirjoitti...

Kiitos vinkistä, muutin tiedostomuotoa ja nyt näyttää paremmalta :)