tiistai 1. tammikuuta 2013

Uusivuosi 2013


IHANAA UUTTA VUOTTA 2013!

Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä, kerrankin ihan vain kotosalla. Syötiin pizzaa, juteltiin, katseltiin telkkua. Omia rakettejakaan ei ollut, mutta naapurit räjäyttelivät varmasti meidänkin edestä. Ja onhan ne raketit ihan nättejä, kun katselee vähän kauempaa. Keli olisi saanut olla vähän vähemmän sateinen, mutta sateenvarjojenkin kanssa rakettien katselu kyllä onnistui. Uudenvuoden aamun aloitin siivoamalla vanhan joulun pois, joulukoristeet takaisin kaappiin siis odottelemaan ensi joulua. Kaivoin kaapista pirteätä pinkkiä asuntoa piristämään, tuolla ulkona kun on nyt taas niin synkkää ja pimeää. Tulppaanit ostin jo viime vuoden puolella pari päivää sitten, innolla jo odottelen kunnolla tulppaanikautta alkavaksi, niin ja tietenkin sitä kevättä myös saapuvaksi. Vaikka toisaalta, voisi se kunnon talvikin tässä välissä tulla, mutta tästä loskasta ja liukkaasta en kyllä välittäisi ollenkaan.

Monissa blogeissa on tehty katsauksia viime vuoteen, minäkin vähän voisin. Viime vuoden aikana tein päätöksen keskeyttää tekstiilimuotoiluopinnot ja hakea kouluun takaisin vanhaan kotikaupunkiini. Muutto tehtiin kevään aikana ja kesällä tulikin tieto uudesta koulupaikasta. Uusi koulu on todella mieleinen, muotoiluopinnot kun mielestäni toistivat niin paljon artesaaniopintoja, ettei koulu tarjonnut ensimmäisenä vuotenaan oikein mitään uutta. Tradenomiopinnot ovat näin ensimmäisen syksyn aikana olleet ainakin innostavia ja luulen että tämä on sen minun juttuni ainakin tällä hetkellä. Mitään sen suurempia mullistuksia viime vuosi ei tuonut tullessaan, tai no, uusi kesätyöpaikka tuli saatua ja sen myötä jatkan paikassa edelleenkin extrana, ainakin tämän vuoden kevääseen asti. Viime vuoden alkupuolta stressasi matkustelu edestakaisin joka viikonloppu vanhempien, poikaystävän, poikaystävän vanhempien ja oman kämpän välillä ja tuntuikin että en enää viikkoisin edes jaksanut purkaa laukkujani. Päätös muutosta oli helpotus ja nykyisin kun vanhemmat ovat samalla paikkakunnalla, voi heidän luokseen mennä vierailemaan koska vain. Etäsuhde jatkuu edelleen, mutta kaipa siihenkin on jo aika tottunut.

Blogin olin laittanut kokonaan unohduksiin viime keväänä ja käsityöinnostus oli samaten kadoksissa. Syksyn aikana löysin taas bloggailun, ja nyt mietin blogin päivitystä päivittäin. Stressiä en edelleenkään ota, päivitän kun on asiaa. Käsityötkin palasivat hiljalleen elämääni, monta vuotta vaivannut rannevaivakin tuntuu hävinneen nyt kokonaan ja siksipä neulominen onnistuu paremmin nykyään. Mitään koostetta viime vuoden käsityöaikaansaannoksista on turha alkaa tehdä, sillä määrällisesti lukumäärä tulisi olemaan todella pieni. Ompeluhommia tuli tehtyä todella vähäisesti ja neulottujakaan ei ole kuin parit hassut sukat ja lapaset. Muutama viime vuonna valmistunut käsityö on muuten kokonaan esittelemättäkin! Tajusin sen tässä yksi päivä ja koitan asian korjata mahdollisimman pian!

Uudenvuoden kunniaksi on aina tapana tehdä jotain lupauksia. Viime vuonna en muista lupauksia tehneeni, mutta tänä vuonna päätin muutaman tehdä, jos vaikka sitä kautta saisin päätöksiäni paremmin noudatettua. Syksyn aikana olin montakin viikkoa karkki/sipsilakossa ja ensi viikon maanantaista jatkan lakkoani taas. On vain niin paljon helpompi olla kokonaan ilman kuin se että sallisi itselleen vaikka kerran viikossa karkkipäivän. Lakottoman viikon saa pitää hiihtolomaviikolla ja siitä lakko jatkukoon taas pääsiäiseen, jolloin on ehkä pakko sallia itselle muutama suklaamuna. Toiseksi päätin, että alan liikkuman enemmän. Viime keväänä ostin itselleni juoksukengät ja kesän aikana opettelin juoksemaan. Heti noiden jäiden lähdettyä, otan taas juoksemisen viikko-ohjelmaani. Parin kilon pudotus olisi vielä tavoitteena, plus kiinteytys eli ehkä salillekin on joskus raahauduttava. Kolmanneksi päätin lopettaa turhan ostelun. Kirpputoripöytä tarvitsisi myös hommata, jos vaikka pääsisi turhasta eroon ja uusia turhuuksia ei saisi ostaa. Talous kuriin siis! Joku säästötilikin olisi kiva, jos vaikka alkaisi säästää vaikka jotain matkaa varten... Niin ja sitten se viimeinen lupaus eli neljäskös tämä sitten jo on: lankavaraston tuhoaminen. Lisää neuleita toivottavasti siis tulossa!

Hui, pitkä kirjoitus, näitä ei täällä ole vähään aikaan näkynytkään. Toivottavasti tänä vuonna kuitenkin nähtäisiin ja tuo päivitystahtikin saataisiin vähän paremmaksi. Vuoden jatkoja siis kaikille!


Ei kommentteja: