lauantai 26. tammikuuta 2013

Lauantaiherkku: Popoverit


Viime aikoina karkkilakko on esittänyt todella pahoja vieroitusoireita. Makeat jutut maistuisivat jatkuvasti enkä malta odottaa, että pian olisi jo hiihtoloma ja saisin pitää taukoa lakosta. Toisaalta kun itse määrää lakkonsa säännöt, niin saa vähän joustaakkin ja antaa periksi sokerihampaan himoille. En edes tiedä haluaisinko varsinaisesti syödä karkkeja, mutta kaikkea muuta makeaa kyllä. Viime sunnuntaina paistelin lettuja ja pitkin viikkoa olen napostellut keksejä.

Lauantai-iltaan oli pakko keksiä myös jotain makeaa ja veljeni kanssa mietittiin pitkä tovi, että mikä oli se leivonnainen, joita tehtiin joskus viime syksyllä. Lopulta muistettiin, popoverit! Vähän pannukakkusmainen juttu, mutta tehdään muffinivuokaan. Resepti on erittäin yksinkertainen:

2 kananmunaa
2,5 dl jauhoja
2,5 dl maitoa
hyppysellinen suolaa

Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja annetaan taikinan turvota noin puolituntia. Muffinipelti voidellaan (paperiset vuuat eivät tähän hommaan käy!) ja taikinaa kaadetaan vuokiin noin puolilleen. Uuni 175 astetta ja paistoaika noin 25 minuuttia. Taikina kohoaa uunissa aikalailla, mutta laskee kun popoverit ottaa pois uunista. Annetaan hetki jäähtyä, päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Oi nam! Namihammas on tyytyväinen ja makeaöverit taattu!

Vähän voisi näistä muistakin makeista luopua, mutta mietitään asiaa uudelleen maanantaina. Pieni herkuttelu silloin tällöin on kyllä mielestäni ihan suotavaakin. Hauskaa lauantai-illan jatkoa!


Ei kommentteja: