lauantai 23. elokuuta 2014

Syksyn sisustusjuttuja

Nyt kun kesäyön hulluttelusta on kulunut jo muutamakin viikko, tuntuu että neulontatahti alkaa hiljalleen hiipua. Ideoita olisi kyllä vaikka millä mitalla, mutta jotenkin ei vain saa mitään aikaan. Viimeiseen kahteen päivään en ole neulonut juurikaan yhtään. Pari hassua riviä vain. Ehkäpä tämä vaihe oli odotettavissa. Mutta jo neulontapuoli tökkii niin kodin sisustusinnostus vain kasvaa. Tätä sisustelua täällä tietty tehdään ympäri vuoden ja nyt taas syksyn alkaessa tietysti pikkuisen enemmän. Näitä kuvia olen pimittänyt tässä jo pari viikkoa, joten eiköhän olisi vihdoin aika puskea tämäkin postaus ulos luonnoksista!


Kaikki lähti oikeastaan liikkeelle tästä kuvasta. Me tosiaan kannettiin toukokuussa poikakaverinkin kamat tänne mun pieneen yksiöön ja on nyt kesän ajan toteuteltu tähän yhteiseloon. Minä siivosin paljon (tai ainakin omasta mielestäni paljon) tavaroita pois, jotta ne toisenkin tavarat (tai edes osa niistä) mahtuvat tänne. Vähän huonekalu järjestelyjäkin tehtiin ja jotta isompi tv saatiin mahtumaan, oli dvd-hyllystä luovuttava. Sen tilalle asennettiin seinään perus ikea-hylly, jonne kerättiin vaan jotain pientä sälää. Eikä se miellyttänyt silmää todellakaan! Tuijottelin tätä kuvaa sen ottamisen jälkeen pari päivää ja totesin että muutosta on tultava.

Eikä mitään kovin radikaalia muutosta edes. Ihan vain pienillä jutuilla. Siirretään syrjään typerän värinen metallipurkki, nostetaan hyllylle kynttilänjalka, tehdään pari uutta taulua ja virkataan puikkopurkille uusi päällinen. Ei ole muuten tuota mustaa väriä juurikaan ennen näkynyt täällä, mutta tuohan se vähän ryhtiä tilaan ihan pieninäkin paloina. Kaivoin nuo muumipurkitkin kaapista ja voi että ne näyttää taas pienen tauon jälkeen hyviltä. Keittiön pöydän päälle löytyi alesta väliväri-mariskooli ja tuollainen ruuvin mallinen kynttilälyhty. Pian on taas niiden kynttilöiden aikakin. Aikani mietittyä löysin kivan oloisen lauseenkin, jonka sommittelin kehykseen. Pikkukortti muistuttaa pilvilinnojen rakentelusta ja harmaaseen kehykseen piirtelin vain pallonauhaa. Vielä haluaisen sellaisen taulun, jossa olisi taiteltu sydämiä ryhmään. Kun vaan oikeanlainen kehys löytyy.


Eikön näytäkkin paremmalta? Siisti ja harmooninen. Alkaa tämä koko kämppä olla kyllä hiljalleen tuon vaaleanturkoosin vallassa, sohvatyynyt, päiväpeitto, kaitaliina... Viikolla ompelin uuden tyynynpäällisenkin Anttilasta löytyneestä kankaasta ja vaihdoin ikkunaan taas syksyverhon eli sinistä ja ruskeaa kukkaa. Niinkuin viime vuonnakin. Harmaa ja musta ovat nyt niitä värejä, joita olen tänne vähän tuonut, jottei yleisilme olisi liian kylmän oloinen. Vaikka tuskin se sitä voisi koskaan olla, niin paljon täällä on edelleen kaikkea pientä sälää esillä. Mutta en mä kyllä sellaisessa kokonaan valkoisesssa kodissa viihtyisikään, väriä pitää olla. Tänään ostin alelaarista mustavalkoisen verhokankaan, josta ajattelin ommella vielä uudet ruokatuolinen päälliset. Tää syksy on kyllä aina sellaista, että jotain pientä uutta ilmettä on kotiin tuotava. Ja sitten taas jouluna uudelleen....

Ei kommentteja: