torstai 14. elokuuta 2014

Kukkaisat kirjoneulelapaset
Viime vuoden lokakuussa ostin Roosa Nauhan villasukkakuvaston ja siitä lähtien olen kuolannut kuvaston Apila-kirjoneulesukkia. Varsinaista lankaa en onnistunut itselleni saamaan, sillä hetkellä kun olisin ostokseni tehnyt, oli Porin myymälässä vain muutamaa väriä enää jäljellä ja itselleni niitä vähiten miellyttäviä värejä siis. Lisää olisi kuulemma saanut myöhemmin, mutta seuraava Turun/Porin reissu tuli tehtyä vasta keväämmällä enkä sitten koskaan saanut verkkokauppaankaan tilausta näpyteltyä. Ajatus näistä kukkakuvioisista kirjoneulesukista pysyi kuitenkin mielessä ja KYH-listausta tehdessä ajatttelin että nyt minä ne sukat toteutan. Langaksi valikoitui alkuperäisen Roosanauhalangan sijaan Nalle, joka on kuitenkin paksumpi lanka kuin alkuperäinen. Ohjeen silmukkamäärällä tehtynä ja Nalle-langalla sukista olisi tullut sen kokoiset että niihin olisi varmasti mahtunut parikin jalkaan, joten ohjetta piti lähteä muokkaamaan. Kukkakuvio oli kaunis ja sitä lähdin ruutupaperille piirtämään. Muutaman piirroksen jälkeen sain kuvion ja silmukkamäärän sovitettua yhteen ja pääsin neulomaan. Ei tullut Roosa nauha sukkaa, mutta siitä inspiroituneena ajatus lähti liikkeelle.

Muutaman sentin neulottuani totesin, että kirjoneuleeni on edelleenkin yhtä kireää kuin ennen ja eihän tämä sukka tule ikinä mahtumaan omaan jalkaani. Kirjoneule tuntui puuduttavalta kiireen keskellä ja niinpä sukka vaihtui lapasiin. Koko oli täydellinen käteen ja näin ollen sain pikkuisen pienennettyä työtaakkaani. Vaikka se toinen lapanen syntyikin sitten yllättävän nopeasti kun kirjoneuleen makuun oli päässyt. Peukaloihin en enää jaksanut alkaa kirjoneuletta vääntämään, vaan peukuista tuli nyt ihan yksiväriset vain. Sukkasuunnitelmasta tuli siis ihan täydellisen kokoiset lapaset ja tykkään näistä kyllä hurjasti. Langanjuoksut sisäpuolella tekevät lapasista myös vähän lämmittävämmät ja ihme kyllä, tuo Nalle ei kutitakkaan käsissä niin paljoa kuin seiskaveikka. Taidan haudata haaveeni niistä alkuperäisistä kuvaston sukista, nämä toimivat hyvänä korvikkeena.

Roosa nauha -villasukan Facebook-sivuilta sai hetki sitten lukea uutisen, joka kertoi villasukkien tulevan tänäkin vuonna ja 17.9 ilmestyy myös uusi sukkaohjekuvasto. Pakkohan se on myös tänä vuonna ostaa ja jospa nyt saisin jo muutaman vyyhdin lankaakin hankittua. Hienoa että myös neuloosin vaivaama voi näin auttaa hyvän asian puolesta! Viime vuoden kuvasto oli ainakin täynnä ihania sukkamalleja joten innolla jo odotan tämän vuoden kuvastoa.

Ei kommentteja: