sunnuntai 3. elokuuta 2014

KYH viikko 9 = viimeinen viikkokatsaus


NOIN! Siinä ne nyt sitten on! Kaikki 20 työtä, pois puikoilta, pääteltyinä ja viimeisteltyinä. Torstai illalla klo 22.25 katkaisin viimeisen langanpätkän ja se oli sitten siinä! Minä onnistuin! Jes! Miten mahtavalta tuntuikaan asetella kaikki valmiit neuleet (ja yksi virkkaus) tähän viimeiseen yhteiskuvaan. Pelkäsin jo hetken, ettei tuo kasa pysy pystyssäkään, sen verran isolta se tuntui. Kyllä kahdessa kuukaudessa saa vaan ihmeen paljon neulottua. 8 sukkaparia, 3 lapaset, 3 pipoa, 2 tiskirättiä, kori, huivi, pussukka ja pehmolelu. Loppupeleissä ei tullut edes kovin kova kiire, huivi valmistui jo keskiviikko iltapäivästä ja ompelukoneenkin sain kaivettua esiin torstai-illalla. Keskiviikkona otin myös päättelymaratonin ja ainoastaan tuon huivin päättely jäi torstaille ompeluiden jälkeen.

Jos totta puhutaan niin en ikinä uskonut kesäkuun alussa kun tähän leikkiin taas mukaan lähdin, että tulen onnistumaan projektissa. Pari kesää sitten jätin homman kesken ihan alussa jo ja nytkin olin varma etten tule tästä suoriutumaan. Juhannuksena olin kuitenkin jo niin hyvässä vauhdissa, että aloin uskoa mahdollisuuksiini. Vaikka loppuaikoina helteet kiusasivatkin, niin siltikin onnistuin jostain välistä löytämään neulonta-aikaa. Loppua kohti alkoi myös pieni puudutus vaivaamaan, mutta pysyin päätöksessäni, että nämä aloitetut tehdään valmiiksi ennen kuin saa uusia juttuja aloittaa. Tosin maanantai-illalla iskin uudet sukat puikoille, ne joista olin jo monta viikkoa haaveillut, mutta silti neuloin ti ja ke vapaapäivät huivia, eihän leikkiä nyt voinut jättää kesken enää siinä vaiheessa kun vain yksi neule oli keskeneräinen. Valmis lista on nyt siis alla ja lisään linkkejä tähän postauksen listaan sitä mukaa kun saan näitä valmiita töitä täällä esiteltyä. Muutamista on vielä kuvat ottamatta.

KYH 1: Lapaset. UFO-projekti. Aloitettu toukokuun puolella. Valmiit 1.6 
KYH 2: Broken seed stitch-sukat. Aloitettu 1.6. Valmiit 3.6
KYH 3: Huivi. Aloitettu 3.6. Valmis 30.7
KYH 4: Laukku/pussukka. Aloitettu 4.6. Pala valmiina 4.6, ommeltu kasaan 31.7
KYH 5: Miesten sukat. Aloitettu 4.6. Valmis 10.7
KYH 6: Sukat. Broken seed stitch, joka vaihtuikin raitoihin. Eli siis raitasukat. Aloitettu 4.6. Valmis 30.6
KYH 7: Pipo. Aloitettu 7.6. Valmis 8.6
KYH 8: Lehtikuvio-sukat. Aloitettu 8.6. Valmis 14.7
KYH 9: Myssy. Aloitettu 9.6. Valmis 9.6
KYH 10: Pehmolelu. Aloitettu 9.6. Valmis 9.6, viimeistelty 20.7
KYH 11: Kirjoneulesukat. Joista tulikin lapaset. Kirjoneulelapaset siis! Aloitettu 11.6. Valmis 22.7
KYH 12: Tiskirätti. Aloitettu 13.6. Valmis 13.6
KYH 13: Ruttusukat. Aloitettu 14.6. Valmis 28.6
KYH 14: Kalajoki-sukat. Aloitettu 14.6. Valmis 27.7
KYH 15: Kori. Aloitettu 15.6. Purettu 16.6 ja aloitettu uudelleen. Valmis 18.6
KYH 16: Sukat yöksi. Aloitettu 17.6. Valmis 24.6
KYH 17: Lapaset. Aloitettu 18.6. Valmis 23.6
KYH 18: Junasukat. Aloitettu 19.6. Valmis 16.7
KYH 19: Jämälankapipo. Aloitettu 19. Valmis 19.6
KYH 20: Tiskirätti. Aloitettu 19.6. Valmis 19.6

Luulen että ilman Kesäyön hullutustakin olisin kyllä viettänyt tämän kesän aika tiiviisti puikot kädessä. Varsinkin alkukesästä kun oli vilpoista. Kuitenkaan varmasti en olisi ihan kahteenkymmeneen valmiisiin työhön päässyt ilman KYHiä. To-Do -listaa tuli pienennettyä aika paljon ja puikoille pääsi paljon sellaisia neuleita, joiden tekemistä olin suunnitellut jo pitkään. Muutama suunnitelma vaihtui matkan varrella ja viimeisimpien kohdalla tuntui siltä ettei tiedä enää mitä neuloisi. Lankakoppien penkomisella kuitenkin keksin vielä montakin uutta projektia. Olen onnellinen, etten ottanut mukaan montaakaan kovin isoa projektia, tuo yksi huivi oli ihan tarpeeksi, vaikka aika helpolla se toteutuikin. Kirjoneule meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta vaihdettuani sukat lapasiin, totesin että pääsen pienemmällä vaivalla. Kaksi projektia siis kokonaisuudessaan muutti muotoaan aloitusten jälkeen, mutta purkaa ei näissä tarvinnut kokonaan. Nuo lapaset eivät olisi kyllä sukkina mahtuneet edes jalkoihin, eli ehkä se oli hyväkin päätös muuttaa neule varpaista käsiin. Ei muuten enää hetkeen kirjoneuletta taas, on se sellaista tuhtaamista!

Pikkuisen olisi tehnyt mieleni punnita tuo valmiiden töiden pino, jotta olisin saanut tietää kuinka monta grammaa lankavarastoa sain tuhotuksi. Vaan en punninnut. Ehkäpä sieltä muutama kerä lähti pois, mutta parin viikon takaisen lanka-alennusmyyntien jälkeen tuntuu siltä, että varastot pursuavat taas yli lankakeristä. Entä onko sellainen fiilis ettei tämän projektin jälkeen tee vähään aikaan mieli neuloa mitään? Päin vastoin, keräsin jo listaa niistä töistä mitkä haluaisin tehdä ja mietin jo että jos teen kaikista aloitukset niin tulisivatko ne tehtyä niin kuin nämä KYHitkin. Toisaalta olen edelleen sitä mieltä, että tehdään yksi keskeneräinen kerrallaan valmiiksi ennen uuden aloittamista. En kuitenkaan suurempia kriisejä kokenut nyt kun yhtä aikaa oli kesken niin monta juttua, että puikkojen riittävyys oli jo koetuksella. Hermoja kasvattava projekti varmasti kaiken kaikkiaan!

Katsotaan mitä ensi kesänä tehdään, nyt on sellainen olo ettei enää ikinä uudestaan! Tai no toisaalta, kun selvisin nytkin niin miksen muka selviytyisi uudelleen. Tänä kesänä työt mahdollistivat kuitenkin aika pitkältä myös nuo päiväneulomiset, joten saapi nähdä onko ensi kesänä tilanne sama. Tosin kun tämän on nyt kertaalleen jo onnistuneesti suorittanut, en näe syytä haastaa itseäni enää uudelleen. Minä pystyin todella siihen ja se on pääasia. Kivaa oli ja eiköhän tästä jo muutama joululahjakin saatu aikaan!

2 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Onneksi olkoon! Urakka onohi.

Henni kirjoitti...

Kiitos, kyllä sitä aika onnellinen olo oli torstaina kun vihdoinkin kaikki oli valmista! :)