maanantai 18. elokuuta 2014

Linen stitch-neuleiset villasukat


Mä taisin jo kuun alkupuolella linen stitch pussukan postailun aikaan intoilla ettei se tosiaan jäänyt viimeiseksi linen stitch kokeiluksi. Pussukan pala tuli neulottua jo kesäkuun alkupuolella ja sen jälkeen hinku tehdä samalla neuletyylillä muutakin oli kova! Eräs ilta se tuli mieleeni. Neulepinnalla voisi koittaa tehdä myös villasukat! Ajatus kypsyi päässäni pari viikkoa ja nämä sukat olivat itse asiassa ne jotka saivat minut odottamaan kovasti Kesäyön Hulluttelun loppumista. Maltoin kuitenkin mieleni melkein kolme viikkoa ja sen jälkeen kun KYHeistä oli jäljellä enää vain yksi, laitoin sukat puikoille. Sitä ennen olin ehtinyt pari viikkoa pähkäillä toteutusta ja koska suunnitelma löytyi selkeästi päässäni, toteutus oli helppoa.


Pyörönä neulottuna linen stitch on vielä helpompi toteuttaa kuin edes takaisin neuleena. Ensimmäinen kerros neulotaan niin että neulotaan yksi silmukka ja nostetaan seuraava niin että lanka jää silmukan eteen. Toistetaan koko kerros. Seuraavalla kerroksella ensimmäinen silmukka nostetaan nyt ja jätetään taas lanka silmukan eteen ja seuraava silmukka neulotaan normaalisti ja toistetaan. Ensin yksi kerros sinisellä, seuraava harmaalla ja kolmas valkoisella. Ja näiden toistoa sitten. Silmukoita mulla oli näissä puikoilla 12-12-12-15, mutta ehkäpä parillisella silmukkaluvulla tuo toimisi kyllä paremmin, nyt ykkös- ja nelospuikon vaihtumuskohtaan tuli samanlainen silmukka. Mutta eipä se nyt haittaa, ensi kerralla on jo fiksumpi. Lankana mulla oli tässä tuttua seiskaveikkaa. Tuo neulepinta on kyllä joustavaa, mutta ehkäpä sukkaan olisi siltikin saanut laittaa muutaman silmukan lisää per puikko, niin kuvio näkyisi paremmin. Venyessään kun se vähän muuttaa muotoaan. Kantapään tein tiimalasiksi, ensimmäistä kertaa ikinä. Ja siltä se varmasti näyttääkin, mutta tykkään kyllä tuosta tiimalasikantapäästä, kun sen johdosta ei kantapään jälkeen tarvitse kavennella silmukoita pois. Tätä asiaa mietin pitkään ja tuo toimii kyllä parhaiten, sillä kavennuksen kyllä pikkuisen häiritsisivät tuota neulepintaa.


Tykkään näistä kyllä ihan hirmuisesti! En varmaan ole koskaan odottanut minkään neuleen aloittamista niin kovin kun nyt näiden. Tämän pinnan neulominen on kyllä pikkuisen hidasta, mutta olin niin innoissani että eihän näiden valmistumiseen kauaa mennyt. Ja mieli vilisee jo uusia sukkia samalla mallilla toteutettuna! Eri väriyhdistelmiä, paksumpia lankoja yms! Näistä tuli kyllä ehdottomasti mun uudet lempparisukat! Sanoinko muuten jo että tykkääntykkääntykkään!

Ei kommentteja: