sunnuntai 10. elokuuta 2014

Syksyn käsityölehtien parhaimmistoa

Syksyisiä käsityölehtiä on tippunut postiluukustani pitkin viikkoa ja kaikkien selailujen jälkeen ajattelin taas listailla tännekin suosikkini. Mennään Top3:lla siis, vaikka paljon muutakin ihanaa toki lehdistä löytyi!


Ensimmäisenä Syksyn Novitan lehden suosikit. Vaikka lehti olikin vallan paksu tällä kertaa, niin itseäni miellyttäviä neuleohjeita ei kauheasti kuitenkaan lehti pitänyt sisällään. Tuo sinapinkeltainen villatakki on malliltaan aika perus, mutta kivan lisän siihen tuo kirjoneule yläosassa. En kauheasti pidä keltaisesta jos joku ei vielä ole sitä huomannut, mutta kyllähän tuo sinapinkeltainen näyttää aika syksyiseltä. Toinen suosikki löytyi Sisko-malliston puolelta, villapaita pingviinihihoilla ja isolla kukkakirjailulla. Tykkään tuollaisista löysistä neuleista, mutta jos itselleni tekisin, niin valitsisin erivärit. Tuo pipo+lapaset setti oli mielestäni lehden parhaimmistoa ja nuo värit käyvät tosi kivasti yhteen. Paksuilla puikoilla kirjoneule syntyy myös nopsasti. Tuota pipoa voisi kyllä oikeastikkin miettiä TO-DO-listalle. Lehdessä oli myös juttua Korian lankatehtaasta ja siitä pidin kovasti. Kiva kun ohjelehdissä on välillä muutakin kun vain ohjeita!


Nämä seuraavat ovat Modan syksyn numerosta. Siitäkin löytyi yksi kiva villapaita, löysä ja rento. Millonhan mä oikeasti toteuttaisin sen ekan villapaitani?! Villasukkiin oli taas löydetty jotain uutta ja näyttäväthän nuo aika hauskoilta. Aika graafiset mustalla ja valkoisella, enpä edes alkanut tarkemmin tutkimaan miten tuo pinta on saatu aikaan, vai onko se ihan vain kirjoneuletta. Perinteinen palmikkoinen tupsupipo näytti myös kovin nätiltä. Löytyipä Modasta myös kauniita pitsihuiveja, mutta jotenkin syksyisin en vain jaksa innostua niin paljoa pitseistä kuin keväisin. Syksyllä yksinkertaisuus miellyttää enemmän ja siksi palmikkoneuleet ovat syksyisin se juttu!


Lehtikauppiaat on kyllä onnistuneet kesän aikana huijaamaan mulle muutamatkin lehtitilaukset ja en edes tiedä minkä lehden lahjalehtenä postilaatikosta kolahti myös Suuri Käsityö -lehti. Tämä numero olikin positiivinen yllätys ja sekä ompelu- että neulepuolelta löytyi paljon kivaa! Pörröinen villapaita oli ehdottomasti suosikkini, se kiinnitti heti huomioni. Punaisella neulottuna tuo olisi ihan täydellinen jouluun! Eikä se kyllä tuona beigenäkään hassummalta näytä. Villasukkien päällä kulkee kiva palmikkokuvio, tätä on ehkä pakko jossain kohtaa testata. Jos ei sukkiin niin sitten lapasiin. Viimeisimpänä top3:een nostan liehuhelmaisen pitsitakin, onhan se kovin kaunis ja ilmavan oloinen. Jostain silkkisekoitelangasta toteutettuna varmasti ihana!


Neuleiden lisäksi Suuri Käsityö -lehti onnistui kiinnittämään huomioni myös kivalla uutisella. Mun muumifanitus tuntuu kasvavan vain mitä vanhemmaksi tulen ja niinpä koin varsin kiinnostavaksi sen, että Arabia alkaa tuottaa nyt Muumi-laattoja, joita yhdistelemällä muodostuu Muumipuu. Uusia laattoja ilmestyy puolen vuoden välein, eli sellaiseen sopivaan tahtiin. Ehtii säästää kivasti rahaa aina seuraavaan laattaan. Tosin eipä näille kauheasti ole edes hintaa asetettu. Mistähän löytäisin sellainen seinänpätkän, johon tätä alkaa keräilemään?!

Ei kommentteja: