sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Tetristä ja kulutushysteriaa


Mä olen nyt viikonlopun aikana käynyt läpi kaikki huoneiston laatikot ja melkein kaikki kaapit, lukuunottamatta keittiötä. Turhaa tavaraa tuli heitettyä pois kahden jätesäkillisen verran ja tänään kävellessäni kohti Tiimaria, mietin että olenkohan mä vähän pölhö, kun yritän päästä kaikesta turhasta eroon ja silti askartelen aivan turhakkeisiin kuuluvia jääkaappimagneetteja vaan lisää jo nyt liian täynnä olevaan jääkaapppini oveen. En kuitenkaan kääntynyt takaisin kotiin, vaikka hetkellisesti mieli tekikin, mutta toisaalta en kyllä löytänyt niitä magneettejakaan, joita lähdin ostamaan. Tämän postauksen jutut eivät siis ole vielä kokonaan valmiita ja mä alan tuntea itseni ihan sekopäiseksi, kun ylipäätään hommaan lähdin. Niin siis tarkoitus oli kirjoittaa minihamahelmistä tehdyistä tetriksen palojen muotoisista magneeteista. 


Nappasin pari viikkoa sitten Tiimarista mukaani kaksi pakettia näitä minihamahelmiä, sillä olin jo pidempään ajatellut tekeväni jääkaapin oveen uusia magneetteja, jotka olisivat tetrispelin palojen muotoisia. Eilen kippasin pienet helmet lautaselle ja etsin wikipedian ihmeellisesta maailmasta tietoa siitä, minkä värisiä mistäkin paloista kuuluisi tehdä. Microsoft tetris päätyi värimaailmaksi ja eikuin asettelemaan pieniä helmiä alustalleen. 


Puolentoistatunnin aherruksen jälkeen alusta näytti tältä. Niskat olivat aivan jumissa ja kädet pinsettiotteesta turtuneet. Tässä vaiheessa olin toki iloinen, että olin saanut näinkin monta palaa tehtyä, mutta siis oikeasti, ihan hullua hommaahan tää oli! Eihän noita pikkuruisia helmiä meinaa saada oikealle paikalle ollenkaan ja oikeiden väristen etsiminen helmikasasta oli hermoja raastavaa. Ja minä kun luulin omistavani pitkät pinnat käsitöiden suhteen. Silityksen jälkeen kotoa ei muistikuvistani huolimatta löytynytkään oikean kokoisia (=tarpeeksi pieniä) magneetteja, joten oli pakko lähteä kauppaan. Ei löytynyt, joten projekti odottelee edelleen valmistumistaan. 


Tykkään näistä kyllä ihan kamalasti ja pystyn kuvittelemaan, miten suloiselta pienet palat näyttäisivät jääkaapin ovessa. Vaan oikeasti herää kysymys, mahtaako näin pienet magneetit pystyä pitelemään edes kauppalappua kaapin ovessa kiinni? Lisäksi se, että heitin tosiaan kaksi isoa jätesäkillistä tavaraa tänä viikonloppuna pois, herättää kyllä kysymyksen näiden tarpeellisuudestakin. Tuon tavaramäärän pois heitto ei meinaan näy yhtään missään ja saikin ajattelemaan, miten paljon kaikkea turhaa sitä ympärilleen kerääkään. Jos jokin näyttää kivalta, niin tarvitseeko sitä sittenkään. Tästä tekstistä tuli nyt pikkuisen erilainen, mitä olin alunperin ajatellut, mutta kirjoitin nyt ylös ajatuksiani. Ja ei, tuskin alan karsia radikaalisti tämänkään pohdiskelun jälkeen kodistani turhakkeita pois, en varmastikkaan lopeta niiden ostelua enkä varsinkaan käsitöiden tekemistä. Sitä paitsi, ainahan voi tehdä lahjaksi, jos ei itse enää mitään tarvitse. Jatkan siis oikean kokoisten magneettien etsintää ja odotan malttamattomana, että saan vielä joku päivä pelata tetristä jääkaappimagneeteillani.

Hauskaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja: