torstai 2. tammikuuta 2014

Mitä tänä vuonna tehtäisiin?

Uusi vuosi alkoi ja jälleen kerran pitäisi kai keksiä niitä uusia kujeita. Meillä otettiin vuodenvaihde vastaan jälleen kerran rennoissa merkeissä, tuntuu että jotenkin se on parempi tapa kuin baarikänniörvellys uusivuosi. Saimme kuin saimmekin poikaystäväni kanssa katsottua kaikki frendien jaksot viime vuoden puolella, runsas vuosi siinä menikin kun hitaalla tahdilla on katsottu jakso-pari per viikko, mutta eipä jatkunut tämä projekti enää tähän vuoteen. Puolilta öin oltiin pihalla katsomassa raketteja ja nukkumaankin päästiin jo yhden jälkeen, ei mennyt tämäkään päivä siis kokonaan nukkuen. Pikemminkin lautapelejä pelatan vietettiin vuoden ensimmäinen päivä. Muutama joululahjaksi mennyt juttu on vielä esittelemättä täällä, mutta näin vuoden ensimmäiseksi postaukseksi haluan taas tehdä listausta siitä, mitkä voisivat olla tämän vuoden projektihaaveita. Tein tällaisen viime vuonnakin, ja nyt oli hauska seurata, miten muutama projektihaave tuli toteutettua ja osa jäi edelleen roikkumaan jonnekin tulevaisuuteen. Jännä nähdä taas siis ensi vuonna, onnistunko kuinka monta haavetta muuttamaan todeksi vuoden aikana.


Aloitamme pitsihuiveista. Viime vuonna jo huivikärpänen pääsi puremaan ja tästä vuodesta odotan vielä enemmän huivipainotteista. Muutama huivitoive on siis jo olemassa ja lankakopasta löytyykin viime vuotta enemmän huivilankoja. Tämän huivi kuva on muuten jostain nettikaupasta. Erittäin kaunis malli, jotain tuon tapaista olisi kyllä kiva toteuttaa.


Viime vuonna tuli virkattua parvekkeelle matto ja ostettua trikookudetta jo toiseenkin. Tällä kertaa matto ei tulisi itselleni, vaan äitini tilasi jos virkkaisin heidän rempattuun uuteen vessaansa maton. Jahka löydän vaan sopivan mallin niin projekti päästään toteuttamaan, isäni tosin oli sitä mieltä, että hommalla ei ole kiire. Ja virkkaus pitää varmaan toteuttaakin hitaasti, etten onnistu suututtamaan rannettani. Kuvan matto täältä.


Ah, villatakki. Tai -paita. Se monta vuotta jo haaveissa ollut juttu. Oikeanlaisen langan löytäminen tuntuu vaikealta, samoin mallin. Tämä takki on kyllä todella kivannäköinen. Saapa siis nähdä, tuleeko tästä vuodesta vihdoin se vuosi, jolloin tämän villapaita haaveeni saan toteutettua.


Haaveilin jo viime tammikuussa nopeista virkkausprojekteista ja loppujen lopuksi kovin montaa juttua ei tullut tehtyä. Tossut kuitenkin virkkasin ja nyt haaveilen näistä balleriinamallisista tossuista. Tällaiset voisi olla nopeakin toteuttaa ja lankalaatikosta varmasti löytyisi sopivaa lankaakin. Kuvan alkuperäinen lähde on muuten valitettavasti poistettu.


Ompelukone sai olla aika rauhaksiin viime vuonna, vaikka muutama verho ja laukku tulikin ommeltua sekä uusia tyynynpäällisiä. Haaveilin tilkkutäkistä jo joskus rippikouluikäisenä ja ostelin silloin jo sopivia kankaitakin.  Silloin ei kuitenkaan hommiin tullut ryhdyttyä ja uuden tavoitteen voisikin ottaa täksi vuodeksi. Tämä täkki on varsinkin kovin suloisen simppeli ja sopisi varmaan tilkkuilu-aloittelijalle. Ja miten kiva tämmöinen olisikaan kesäisillä piknikeillä, jotka otan muuten myös tämän vuoden tavoitteksi. Miksi kesäisin tuleekin tehtyä aivan liian vähän piknik-retkiä?


Lisää ompeluhaaveita. Sopivaa koululaukkua ei ole vieläkään tullut vastaan, joten miksipä sellaista ei voisi sitten ommella itse. Laukulle on tosin tarvetta seuraavan kerran vasta syyskuussa, joten oikeanlaista kangastakin olisi hyvin aikaa etsiä. Malliltaan tämä voisi kyllä olla kiva. Ehkä vähän leveämpänä vain, niin läppäri mahtuu kanssa hyvin mukaan.


Näiden kuva nähtiinkin täällä jo syksyllä, taisivat olla syyskuisesta Modasta. Malli jäi silloin jo mieleen ja on palannut mieleeni tasaisesti siitä lähtien. Jospa tänä vuonna saisin koitettua, torkkupeitto houkuttaisi.

Viime vuonna haaveilin myös uusien tekniikoiden oppimisesta ja yksi haave oli käpypitsin opettelu. Siirrän saman haaveen tähän vuoteen, ehkäpä vielä joku päivä harjoittelen asiaa. Mineilyprojekti ei myöskään vuoden aikana edennyt mihinkään, vaikka se päivittäin seisoikin hyllyn päällä näkyvillä. Ehkäpä se jo tänä vuonna edistyy. Äitini osti joulun alla yhden lyhdynkin ja toivoi siihen jotain jouluista minijuttua, senkin voisi toteuttaa ensi jouluksi. Sisustukseen liittyviä haaveita mulla on jälleen kerran ja tulee varmasti olemaan usemmankin kerran tämänkin vuoden aikana. Viime vuonna keräsin tammikuun ensimmäisenä päivänä joulutavarat jo heti pois ja aloitin kevätsisustuksesta haaveilun. Tällä hetkellä tämä punainen koti tuntuu vielä oikein hyvältä, eli suurempia keväthaaveiluja ei vielä ole ilmassa. Nuo tontut ja jouluisimmat jutut voisi kuitenkin ehkä siirtää loppiaisena takaisin laatikoihin talteen, mutta punatulkkuverho ja sohvan punaiset tyynyt saavat olla vielä tuomassa piristystä tähän lumettomaan talveen. Tänä vuonna toivon myös pääseväni vihdoin sisustamaan jotain muutakin asuntoa kuin tätä nykyistä, muutto poikaystävän kanssa samankaton alle siintää lähempänä kuin koskaan. Vaikka mistäs sitä koskaan tietää, mitä tulee tapahtumaan. Sen ainakin tiedän, että taidan olla suurimman luokan haaveilija, jonka projektihaavepino kasvaa kasvamistaan vuosi vuodelta. Vaan unelmointi on kivaa ja unelmathan on tehty toteututtaviksi!

Löytyykö muita, joilla on jo iso pino toteuttamista odottavia juttuja? Minkä käsitöihin liittyvän projektin haaveilet tänä vuonna toteuttavasi?

Ei kommentteja: