maanantai 6. tammikuuta 2014

Loppiaisena
Kyllä alkaa olla pieni pää päivistä ihan sekaisin kun koko ajan on jotain vapaapäiviä. Tänään on ollut taas niin sunnuntai-olo, toisaalta onhan nämä lyhyet työviikotkin ihan jees juttu. Vaan kyllä sitä alkaa jotenkin kaivata jo normaalia arkea. Loppujen lopuksi tämmöisinä päivinä, jolloin aamulla ei ole mitään selkeää suunnitelmaa päivän ohjelmasta, on illalla ihana todeta, miten paljon päivän aikana on sittenkään saanut aikaiseksi. Meillä korjattiin nyt viikonlopun aikana joulu pois ja tontut pääsivät laatikoihin odottelemaan marraskuun alkua, jolloin ne taas nostetaan esille. Oikeastaan keräilin noita joulutavaroita jo eilen, mutta tänään nappasin vielä keittiön ikkunasta joulutähtivalon pois. Nuo parvekkeen valot aion pitää vielä palamassa, musta ne on enemmänkin kaamosvalot kuin jouluvalot ja saavat puolestani palaa niin pitkään kunnes vuorokaudessa valoisa aika pitenee. Ihan oikeasti, yhdeksältä kun lähden töihin on pimeää ja viideltä kun palaan on pimeää taas. Eli partsinvalot saavat palaa, ainakin sinne helmikuuhun. Niin tosiaan, viime viikolla oli jo pari ensimmäistä työharjoittelupäivää ja fiilis on hyvä tämän asian suhteen. Mielenkiintoinen kevät edessä.

Palataas nyt kuitenkin siihen, mistä mun piti kirjoitella, eli tästä päivästä. Nappasin aamusta nypläystyynyn esille ja otin tavoitteeksi nyplätä ruusuun tämän päivän aikana kolme uutta terälehteä. Valmista pitäisi olla viikonlopuksi, eli hommaan oli vihdoin tartuttava. Aamupäivästä valmistui jo kaksi terälehteä ja iltapäivästä kolme lisää, niin että sainkin lopulta pääteltyä koko työn ja napattua sen pois tyynyltä. Olo on pikkuisen helpottuneempi, nyt olisi edessä enää lehtien tekoa ja valmiin ruusun tärkkäystä. Iltaohjelmaa täksi viikoksikin siis piisaa. Ihan koko päivää en kuitenkaan istunut nypläystyynyn vieressä, vaan kerettiin me poikakaverin kanssa käydä pikkuisen kaupungilla. Täällä pidettiin kaupat auki odotellen venäläisturistien ryntäystä, mutta aika hiljaiselta kaupunki vaikutti. Käytiin pitkästä aikaa kiertelemässä kirppikselläkin ja mukaan tarttui nelisenkymmentä vyyhtiä muliinilankaa neljällä eurolla. Jotain uutta kirjontatyötä voisi siis kehitellä. Pari leffaakin ehdittiin katsoa, nypläystä tehdessä kun on hyvä vain kuunnella telkkua. Nappasin illasta vielä itseäni niskasta kiinni ja tiskasin keittiön valtavan tiskivuoren pois. Koti tuntuu muutenkin taas paljon raikkaamalta ja siistimmältä kun vähän siivoili tavaroita omille paikoilleen ja vaihtoi pikkuisen sisustustavaroita.

Jotain omituistakin mahtuu tähän vuoden alkuun. Mä olen taas alkanut juomaan kahvia. Torstaina puoli kuppia, eilen puolikas ja tänään kokonainen. Mullahan on ollut viime vuosina tapana juoda noin kolme kuppia kahvia per vuosi ja tätä vuotta on kulunut vasta noin viikko ja näistä kolmesta on siis kulunut jo kaksi! Pitää siis harkita tarkkaan, koska sen kolmannen juo. Mietin myös sitäkin, että kun en noita uudenvuodenlupauksia tehnyt, niin voisin tietysti yrittää tänä vuonna taas opetella tuohon kahvinjuontiinkin. Vähän tuosta kahvista tulee kyllä huono olo, mutta kai siihenkin voisi tottua, maustahan kyllä tykkään. Nyt ei kutsu kuitenkaan kahvi, vaan iltapala eli dippikastike ja parin päivän takaisten nacholastujen jämät. Tehtiinhän me toki poikaystävän kanssa eilen illalla toinenkin uudenvuodenlupaus että koitetaan molemmat saada nämä jouluntienoolla tulleet kilot tiputettua ensi vuodenvaihteeseen mennessä. Huomisesta alkaa taas siis sipsi- ja karkkilakko ja harkitsen tuota juoksuharrastuksen uudelleen herättelyä myös kun pakkasta ei näytä tulevan niin juoksukelitkin olisivat hyvän. Tänään siis tuhottava nuo viimeiset jouluherkkujen jämät, ettei ne huomenna ole täällä enää tekemässä kiusaa. Olikohan tässä höpöttelyssä taas mitään järkeä, touhukkaan päivän jälkeen alkaa energiat olla vähän lopussa jo, mutta onneksi nyt loppuillan saa vaan viettää sohvalla!

Ei kommentteja: