lauantai 30. marraskuuta 2013

Kudonta kokeiluja

Hauskaa pikkujoulua!

Voi mää niin luulin, että tästä blogiviikosta tulee edellistä parempi. Mutta aika ei vaan tunnu riittävän millään kaikkeen ja kaikken vähitin niihin koulujuttuihin, joita oikeasti nyt tarvitsisi miettiä. Yhden tehtävän palautus on alkuviikosta, jota en ole vielä edes ehtinyt aloittaa, ja samoin venäjän tentti odottaa maanantaina. Tällä viikolla illat ovat valuneet ohi ilman tietokonetta, mut nyt on viimeisetkin joululahjasuunnitelmat tehtynä ja muutamia aloiteltukin. Kyllä, tällä viikolla on taas neulottanut kiitettävästi. Joulukortitkin ovat edistyneet pikkuisen eteenpäin. Pelkään vaan, että aika loppuu kesken, mutta onhan tässä nyt vielä jouluun aikaa! Tilaamani painokangasvärikin saapui, eli nyt pääsen viimein toteuttamaan suunnitelmani uusista tyynyistä ja sen jälkeen joulusisustuskin on vihdoin valmis. Sitten siis kuvia kotoakin :)

Mulla on ollut yksi postaus luonnoksissa jo kesäkuusta lähtien. Itse kuvat ovat kyllä jo vuoden sitäkin vanhempia. Muotoiluopintojeni keväällä 2012 meillä oli koulussa kudonnan kurssi. Tehtävänä oli tehdä 12 erilaista kudonnan pintaa vaihtamalla poljennan järjestystä ja lankojen laatua. Tässä ois nyt nää mun tekemäni pinnan, valmiin koko piti olla 25cm x 25cm. Käytin aika paljon erilaisia lankoja, suurimmaksi osaksi kotoa löytyneitä Novitoita, muovipusseja, fanttilankaa ja hahtuvaisia. Yhteinen tekijä tälle sarjalle oli väritys, eli vihreän erisävyillä mentiin. Ja aika erilaisia pintoja syntyikin.

Kun pinnat oli kudottu, piti niistä valita yksi, jota sovelsi johonkin kodin tekstiiliin. Itse suunnittelin tyynyn, jossa käytin pintaa, jonka nimesin Turtlesiksi. Lankoina on käytetty vihreää Novitan Samos-lankaa sekä vihreää ja valkoista ohutta puuvillalankaa koulun varastosta. Tuo Samos muodostaa ihan selkeästi tuollaiset Turtlesien päänmuotoiset kuviot kankaan pintaan, siitä tuo nimi. Valmis tuote photoshoppailtiin tuotekuvaan ja lopuksi kaikista näytepaloista koottiin kansio. Itse kansiosta minulla ei ole kuvaa, sillä sain sen palautusta edeltävänä yönä valmiiksi. Ja tietysti se on edelleenkin siellä Turun koulussa, minä kun en oo vieläkään saanu aikaseks, että kävisin hakemassa valmiit tuotokseni kotiin. Yksi verhokin siellä olisi, ehkäpä tässä vielä joskus saan nämäkin kaikki mallipalat itselleni.
Ei kommentteja: