perjantai 15. marraskuuta 2013

Julmössa


 eli siis Joulumyssy!


Kävin lainaamassa kirjastosta joulupallokirjan tässä muutama viikko sitten. En kuitenkaan aikonut tehdä yhtään joulupalloa, vaan napata kivoja jouluisia kirjoneulemalleja pipoa varten. Kuvioita löytyi muutakin ja näistä lähdin suunnittelemaan piponi kuvioita. Sydämiä, poroja, lumihiutaleita. Voisko enää jouluisampaa olla?!


 Hieman muokkasin malliani neuleen edistyessä, koska olin kokonaan unohtanut ottaa huomioon pitkät lankajuoksut, joita kyllä mielestäni mietin suunnitellessa, mutta ilmeisesti joistain kohdista tämä oli unohtunut. Langoista valkoinen on seiskaveikkaa ja punainen novitan jussia. Tykkään tuosta punaisesta väristä, se on jotenkin kivansävyinen. Silmukoita pipossa on 120 ja neuloin mun ihanalla 50sentin ja kolmen&puolen pyöröpuikoilla. Kirjoneulekin alkaa pikkuhiljaa sujua, tässä osasin jo pitää vahtia, etteivät langat mene sekaisin, mutta vieläkään ei suju se, että molemmat langat kulkisivat koko ajan sormella. Lisää harjoitusta vaan, eiköhän se siitä ala sujumaan.


 Itse tekemiseen ei mennyt aikaa lähes yhtään, olin ihan varautunut siihen, että tämän parissa menee parikin päivää. Mitä vielä, sunnuntai-iltapäivällä neuloin pari tuntia, jatkoin illalla Titanicia katsoessa ja maanantaina koulun jälkeen neuloin jo viimeiset kerrokset. Sehän meni nopsaan! Mun päähän nyt ei yleensä pipot sovi, mutta tätä aion kyllä joulunaikana päässäni pitää. Tein piposta tarkoituksella vähän liian pitkän, että sen saa mytystää päälaelta niskaa kohti.


Heh, tuo yksi silmukka noiden porojen välissä näyttää ihan sydämeltä! Tuitui!

2 kommenttia:

Saga kirjoitti...

Tää on Henni eri hieno. Oon ite nykysin niin laiska, etten jaksa keskittyä noihin kirjojuttuihin.

Henni kirjoitti...

Kiitos! Keskittymistä vaatii juu, mut välillä näitä vähän haastavampiakin juttuja on kiva tehdä :)