tiistai 5. marraskuuta 2013

Joulufiilistelyä

Enää ei varmaan ole liian aikaista joulufiilistelyyn? Koitan täällä pikkuhiljaa päästä oikein kunnolla joulutunnelmaan. Vieressä on iso mukillinen glögiä, kasa pepparskakoneja ja laivalta tuotuja juustoja. Isäni tänään muistutteli, että seitsemän viikon päästä on jo joulu ja ihan totta, niin on! Pikkuhiljaa voi alkaa laittaa jo joulua kotiin ja tänään tein aivan mahtavan löydön! Nimittäin olen jo parin vuoden ajan aina jouluisin etsinyt sitä oikeaa jouluverhoa ja tänään sen löysin. Kävin ihan vain piipahtamassa paikallisessa Eurokankaassa ja siellä se oli, Almedahls-malliston Domherrar-kangas. Söpöt punatulkut veivät sydämeni ja ilokseni kangasta löytyi juuri verhon mittainen pätkä. Kangas ei ole liian jouluinen, mutta samalla se tuo kuitenkin joulun mieleen. Punatulkut ovat perinteisiä ja mustat oksat todella moderneja. Hinta oli pikkuisen suolainen, mutta kerrankos sitä voi panostaa, varsinkin kun on jo pari vuotta etsinyt.


Mukaani tarttui myös oikein joulunpunaista vähän eläväpintaista puuvillakangasta, joka pääsee ensin pesuun ja sen jälkeen siitä ommellaan pöytäliina. Pöydälläni ei olekaan koskaan  ollut kokonaista liinaa, kaitaliinoja tai tablettaja vain, jotenkin nyt oli aika liinakangas hankkia. Punainen on muuten juuri saman sävyinen, mitä verhon punatulkut, eli ne sopivat täydellisesti yhteen. Lähdin kollaaseihin etsimään muitakin pieniä juttuja, joita voisi hankkia kotiin. Punaisen liinan pelkään likastuvan taas samantien (jaa miten niin mä olen sottapytty?!), eli jonkinlaiset tabletit pöydälle voisi vielä liinankin päälle hankkia. Ne toisivat vähän väriäkin. Tiimarin sivuilta löytyi söpöt sydänkorit, voisin käydä katsomassa onko niitä paikallisen liikkeen valikoimissa. Joulunamuille paikka nähkääs. Tuota Puttipajan talolyhtyä olen jo pari viikkoa kuolannut työpaikalla ja sanoinkin jo työnantajalleni, että taidan ennen joulua vielä sellaisen kotiuttaa. Lasilyhty löytyi Pentikin sivuilta (niinkuin pyöreä tablettikin), ei ehkä tarpeellinen, mutta söpö sekin.


Sohvan tyynyt tekisi myös mieleni laittaa uusiksi. Tyynyt ovat kaikki H&M Homesta ja viltti Tiimarin sivuilta. En kuitenkaan haluaisi tilata valmistyynyliinoja, vaan tehdä itse. Näin ne olisivat vähän persoonallisempia. Nämä ovat tässä siis lähinnä vain antamassa inspiraatiota, tuollaista tekstillistä tyynyä jo vähän suunnittelin, mutta erimaiden jouluntoivotuksilla varustettuna. Ja tähtityyny olisi kanssa kiva. Paksusta langasta saisi neulotta nopeasti pehmoiset tyynynpäälliset. Täytyykin ehkä palata sinne Eurokankaaseen, josta sain 5e:n etusetelin ja ostaa vähän heidän valikoimiinsa tulleita lankoja.

Oikeasti tähän jouluun ei kovasti uusia juttuja tarvitse hankkia. Kuulen poikaystävältä tarpeeksi huokaisua muutenki jo tuosta joulutavara-varastostani. Eli siis pitkälti koti puetaan jouluun vanhoilla jutuilla, joita keräsin tuohon alas muutaman kuvan verran. Ihan vielä ei kuitenkaan viitsi joulua laittaa, mutta ehkäpä parin viikon päästä. Jos maltan siihen asti! Parvekkeen jouluvalot voisi kyllä ripustaa jo vaikka viikonloppuna, tulisi vähän valoa tähän pimeyteen. Joululahjastressi pahenee päivä päivältä ja joulukorteista ei ole vielä minkäänlaista mielikuvaa. Kuusta ei taaskaan hankita, mutta amarylliksen oksia haluaisin jouluksi maljakkoon. Paljon ompeluhommia on siis kuitenkin edessä vielä ennenkuin joulu on valmis. Ja koska joulu on vain kerran vuodessa, niin joulusisustukseen on mielestäni ihana panostaa. Muuten en punaista väriäkään kaipaa, mutta jouluun se vain kuuluu. Ja vielä kun saataisiin valkea joulu!Ei kommentteja: