tiistai 26. marraskuuta 2013

Kirje Joulupukille


Hei taas sinne Korvatunturille. Henni täällä, muistat varmaan edellisiltä vuosilta. Kirjoitan sinulle taas, niin kuin aina aiemminkin. En haluaisi aloittaa tätä kirjettä sillä samaisella fraasilla, että olen ollut kiltti, mutta onhan se tänäkin vuonna aika paikkaansa pitävä lause. Myönnän, olen tänäkin vuonna ollut välillä vähän hankala ja känkkäränkkä on päässyt yllättämään, viimeksi eilen illalla ja pahasti. Tiedän, ja vielä näin lähellä jouluakin, anteeksi! Pääosin kuitenkin olen ollut kiltisti, auttanut kaikkia tarpeen tullen ja yrittänyt parhaani. Ja puolustukseksi, se on yleensä pikkuveli kun aloittaa ne nahistelut, minä koitan olla nätisti. Jospa siis pienet toiveet uskallan sinne sinunkin suuntaasi esittää, tiedän kyllä että tontut ovat kurkkineet ja varmasti raportoineet minun tehneen hyviäkin asioita tänä vuonna.

Koin pienen kriisin tämän vuoden lahjalistan kanssa. Helpostihan sitä aina kaupoissa kierrellessään keksii kaikkea mitä tarvitsee, mutta nyt kun pitäisi oikeasti taas keksiä, mitä joululahjapaketeista haluaa aattona löytää, olikin tehtävä yllättävän vaikea. Oikeastaan joulupukki, haluaisin vain että joulu olisi rauhallinen ja että ehkä luntakin olisi jo pikkuisen maassa. Meillä täällä Salossa kun ei vielä sitä ole. Mutta jos jouluksi saataisiin. Aineettomat lahjathan ovat niitä parhaita, yhdessä olo perheen ja rakkaiden kesken varmaan päällimäisenä. Pieni materialisti minussa kuitenkin keksi muutaman tavaratoiveenkin, tarkkaan ottaen kymmenen kappaletta...

Aloitanko mistä. Hmm... No ensimmäiseksi haluaisin jonkunnäköisen piirtoalustan. Olen tämän vuoden aikana joutunut erinäköisten koulutehtävien myötä käyttämään photaria ja nyt haluisin piirtämisavukseni piirtoalustan, jolla voisin taiteilla suoraan koneelle hienoistakin hienoimpia piirroksia. Kamerakriisistäni oletkin varmasti jo tontuilta kuullut, vanha kamera kiukuttelee tasaisin väliajoin, joten uuden hankkiminen on jossain vaiheessa edessä. Teknisistä ominaisuuksista en ymmärrä mitään, enkä yhtäkään keskustelupalstaa lukenut, mutta kollaasin laitoin mukaan Nikonin Coolpix L320-kameran. Se voisi olla aika näppärä. 

Olen menneen vuoden aikana innostunut yhä enemmän leipomisesta ja vaikka harvoin tuleekin leivottua, niin keittokirjahylly täyttyy kovaa vauhtia. Karkintekijän käsikirja olisi oiva lisä kokoelmaani, mieleni on jo pitkään tehnyt koittaa itse namien tekemistä. Macarons-leivoksistakin kovasti tykkään, mutta harmittaa aina kun niistä tuppaa tulla erikokoisia. Siksipä tuollainen macarons-alusta olisi todella näppärä. Ehkä se on sellainen pienenlainen turhake, mutta kyllä niitäkin saa mielestäni olla. Iittalan Kulku-mukitkin olisivat kiva lisä jouluisiin astioihini, varsinkin punaisen sävyisenä. Astiakaappi kyllä pursuilee yli ja pahasti, mutta jospa jo ehkä seuraavan vuoden aikana pääsisin isompaan keittiöön astioitteni kanssa. 

Tuleepas tästä kirjeestä nyt pitkä. Jaksathan vielä vähän matkaa Joulupukki lukea, hyvä! Tammikuussa aloitan työharjoittelun, senkin tontut jo varmasti sinulle raportoivat. Täydelliset mustat korkkarit ovat siis aika korkeallakin toivelistassani. Ehkä kuitenkin haluaisin mennä itse kenkiä sovittamaan kauppaan, eli lahjakortti kenkäkauppaan olisi toiveenani. Tosin jos tämä toive tuntuu vaikealta täyttää, niin onhan onneksi joulunjälkeiset alennusmyynnit. Uusi koululaukkukin on hakusessa, vaikka enhän minä sitä nyt sitten koko keväänä tule tarvitsemaan. Mutta sellainen sopivan iso, niin että läppärikin mahtuu, ja kunnon olkahihnainen versio olisi tarpeellinen. 

Vielä muutama toive. Seppälän sivuilta löysin ihanan lämpöiset tossut. Sinähän tiedät, että varpaani ovat usein kylmät. Villasukkia kyllä löytyy vaikka muille jakaa ja oikeastaan muutamat tossutkin, mutta ihastuin vain noihin täysin. Vaatteetkin kelpaavat aina, tuo H&M:n neuletakki näyttää erityisen lämpöiseltä ja kauniilta. Yhden korutoiveen laitan tähän vielä, sillä paketista kuoriutuvia korulahjoja ei voita mikään. Kalevala Korun Made in Helsinki Eira -korvikset ovat ihanan herkät ja kauniit.

Sellaiset toiveet tänä vuonna, Joulupukki. Toivottavasti en nyt mielestäsi vaatinut liikoja. Viime vuotiset toiveeni onnistuit aika hyvin toteuttamaan kaikkikin, tänä vuonna en odota ollenkaan samaa. Oikeastaan olen tyytyväinen ihan vain jo siihen, jos aattona löydän edes yhden minulle osoitetun paketin kuusen alta. Äiti kyllä sanoin, että kuusta ei välttämättä tänä vuonna tule, mutta kyllä Sinä varmaan saat paketit kuitenkin johonkin jätettyä. Ja tietysti kiva olisi jos aattona oikein nähtäisiinkin! Ja siihenhän on tänään aikaa enään tasan neljä viikkoa!!!

Rakkain terveisin
Henni

Pssst! Olen vähän sinun puolestasi harrastanut myös tuota lahjojen hankintaa, toivottavasti et pahastu. Mutta jos lahjoja on ihana saada, niin vielä ihanempaa niitä on antaa. Ja melkein kaikille rakkaille onkin tullut jo ainakin osa lahjasta hankittua, useimmille jo koko lahja. Ihanaa!

Ei kommentteja: