lauantai 31. heinäkuuta 2010

Mustan pitsin yöstä

Terveisiä Raumalta. Lähdettiin eilen äitin sekä pikkutaksillisen naismäärän kanssa tutustumaan Rauman pitsiviikon Mustan pitsin yöhön. Vanha Rauma on todella kaunis ja eilen siellä oli liikkeellä varmasti ainakin koko Rauman asukasmäärä. Paikalliset naiset olivat tietenkin pukeutuneen päivään sopivasti mustaan pitsiin; pitsihattuja, pitsisormikkaita, pitsipäivänvarjoja ja pitsikoruja näkyi yhden jos toisenkin päällä. Kierreltiin kaupunkia, käytiin ihanissa pikkuputiikeissa sekä markkinoilla. Pienen etsinnän jälkeen löydettiin myös Vanha Opistotalo, jossa oli pitsinäyttely. Toivottavasti kukaan tekijöistä ei suutu, mutta haluan jakaa täällä blogissa muutaman kuvan näistä esillä olleista töistä, sillä ne ovat sanoin kuvaamattoman upeita.Tässä ei tosiaan ole kuin pari kuvaa mutta töitä oli esillä vaikka miten monta ja kierreltiinkin äitin kanssa paikkaa ainakin sen tunnin verran. Että jotkut osaavatkin. Itsellä on vielä vähän matkaa siihen että tuollaisia syntyy. Ja se nypylöiden määrä niissä töissä joita siellä olivat ihmiset paikan päällä nypläämässä, oikein pyörrytti kun itse sekoilee jo sen neljänkymmenen nypylän kanssa. Odotan jo innolla nypläyksen jatkumista syksyllä, olisi niin kiva päästä taas nypläilemään.


Nämä hopeakorut olivat jotain aivan uskomatonta. Ihanan herkkiä ja kauniita. Viereinen lappu kertoi että näitä myydään Kultasuutarissa Raumalla.


Ilman ostoksia ei selvitty tältäkään reissulta ;) Lahja ja käsityöliikkeestä ostin Teeteen Elegant silkkisekoitelankaa, mitä luultavammin samaisesta langasta oli näyttelyssä nyplätyt huivit, joten sellainen on ainakin mun i-want-too -listalla. Tomaatinkannan poistaja, lepakkomuotti ja norsumuotti ovat Annen astiakaupasta.


Näyttelystä ostin avaimenperän, jonka sisällä on pieni nyplätty pitsi. Ostin myös yhden tyhjän avaimenperän jonka sisälle voi sitten joskus itse nyplätä jonkun pitsin.Tuo lanka on suunnilleen ompelulangan paksuista. Äiti osti mulle tuon sormuksen, se on hopeaa ja sen oli nyplännyt noin kymmenvuotias tyttö. Hetken jo luulin että olin sormuksen hävittänyt kun lankakaupasta poistuessani se puuttui sormestani. Onneksi se kuitekin löytyi tänä aamuna laukkuni pohjalta, se oli luultavasti pudonnut kun hain kukkaroa laukusta. Tosi kiva iltapäivä ja ilta siis Raumalla, ihan yöhön asti ei jääty, mutta ensi vuonna varmasti tehdään reissu pitsiviikolle uudestaan!


1 kommentti:

anna kirjoitti...

tosi nätti tuo nyplätty sormus. itse olin joskus viimevuonna viikonloppukurssilla jossa opeteltiin hopealangalla nypläystä. tein itse vaan korviksia, mutta tuollainen olisi ollut kiva :)