sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Minilomalta

Tallinnan minireissu takana ja kyllä oli tosi kivaa! Ilma oli helteinen ja aurinkoinen, joka sopi aivan loistavasti mulle. Torstaina shoppailtiin ja perjantaina käveltiin ympäri vanhaa kaupunkia. Jalat oli pikkusen särkeväiset torstai-illalla ja samoin perjantaina kotimatkalla.

Tonne me kiivettiin perjantaina. Vanhan kaupungin raatihuoneen torniin. Rappusia oli vähän päälle sata ja se kyllä tuntui taas sitten lauantaina etureisissä. Tuntui että rappusten askelmat vaan piteni mitä ylemmäs päästiin. Mutta oli komeet näkymät yli Tallinnan keskustan. Alaspäin tullessa alkoi vetää sitten etureisistä suonta, en ole oikein tottunut noihin rappusissa kävelyihin... Eilen ja tänään onkin ollut vaikeata mennä istumaan, nousta seisomaan tai kyykistyä, kyllä sen verran meni reidet jumiin :D

Shoppailua niin. Suurimmaksi osaksi tein kyllä ihan vaan katselukierroksia, mutta kyllä jotain pientä tarttui mukaan (sen verran että kaikki kroonit kyllä meni). Rocca al Maressa on kiva vaatekauppa nimeltään NewYorker joka myy vähän samantapaisia vaatteita kuin H&M tai Ginatricot, eli siis perusvaatteita halvalla. Turkoosi toppi on sieltä, toi pitsi oli niin ihastuttava tossa edessä ja paidan istuvuus oli muutenkin täydellinen. Ostin myös tummansinisen pitkähihaisen hihattimen ja mustan lyhythihaisen hihattimen samasta kaupasta.

Kauppakeskuksessa on myös iso Prisma, josta kävin hamstraamassa sukkapuikkoja ja virkkuukoukkuja. Novitaahan noi on, mutta hinnat siis huomattavasti halvemmat mitä Suomessa, noi makso eurosta pariin euroon kipale. Tummanpunaista Cloudia ostin jo joulusukkia ajatellen kolme kerää, ne oli siinä kolmen euron paikkeilla. Toi Novitoiden hinta tuolla Virossa on jotenkin huvittava, mohairia saa halvalle, nalle ja 7veljestä on suunnilleen samoissa hinnoissa kun täällä, raitalangat on paljon kalliimpia ja puuvilla on myös hintavampaa mitä täällä. Rose mohairin ostoa mietin hetken koska se olisi ollut edullista mutta onneksi järki sanoi ettei sitä tarvita mihinkään (mohair kutittaa) joten jätin sen hyllyyn.

Yksi kirjaostos myös, neuleohjekirja erillaisista palmikoista. Samaan sarjaan olisi ollut muitakin kirjoja mutta jätetään jotain ostettavaa seuraaviinkin kertoihin ;) Laivalta tietysti kotiintuomisina karkkeja, Prismasta Mömmi-limsaa sekä pieniä sipsi- ja karkkipusseja. Kerta-annospusseina ihan loistoja, ärsyttää kun Suomessa sitä sipsipussia saa aina vaan mega-kokoisena, tuolla kun samaa sipsiä löytyy viidestä eri pussikoosta.

Ja tänään on ompelukone taas hurissut. Kaikki turkoosit örkkipussukat on nyt valmiina, osan tein jo aikaisemmin ja nää valmistu nytten. Vielä olis muutamat pussukat ompelematta, toivottavasti ei ala kyllästyttää jo :) Aamulla piipahdettiin myös Forssan nukke-ja lelumarkkinoilla, kaikkea ihanaa siellä oli myynnissä, mutta mulla oli varmaan joku auringonpistos kun en ostanut yhtään mitään. Tai sitten ei ole tarvetta vaan. Nyt pitäis palata tonne ompelukoneen ääreen, muutama hyshys-juttu olis menossa...

Ei kommentteja: