tiistai 6. joulukuuta 2016

Kirje Joulupukille 2016



Rakas joulupukki.

Onko Korvatunturilla jo kovin lunta? Täällä Salon seudulla lunta on satanut ja sulanut jo useampaan otteeseen, toivon kuitenkin että aattona maa olisi valkoinen.

Mietin tänä vuonna varmasti ensimmäistä kertaa olenko jo liian vanha kirjoittamaan lahjatoiveita, mutta kun äiti sitkeästi on muistutellut että joulupukille on vielä kirjoittamatta, niin eilen illalla kaivoin läppärin esiin. Oikeastaan Pukki, voisin ilahtua kauheasti uudesta tietokoneesta, vanha kun haluaa ilmeisesti isona suihkukoneen moottoriksi ja nyt jo kovasti harjoittelee samanlaisia ääniä kuin kiihdyttävä lentokone. Mutta eiköhän mun veli saa koneesta vielä käyttökelpoisen, joten keskitytään niihin realistisempiin lahjatoiveisiin, joita kokosin yllä olevaan kuvakollaasiin.

Muumi ja esi-isä satiinipussilakana viehättää tunnelmallaa ja vaikka mun tän hetkinen lakanakaappini pursuilee ihan yli (huom. vika on siinä että se kaappi on aivan olemattoman pieni) niin laadukkaita lakanoita ei koskaan voi olla liikaa. Tämä malli on vain hetken erikoismyynnissä, joten siinäkin mielessä se olisi mukava lahja. Ja kun peiton upottaa uuteen pussilakanaan, voi joulupäiväksi linnottautua peiton sisään sohvan nurkkaan ja katsoa koko päivän Hovimäki DVD-boxia. Tämä on yksi suosikkini kotimaisista sarjoista jo vuosien takaa ja olin kovin pettynyt kun sarja poistui Netflixin valikoimasta. Siksipä olisi hienoa saada boxi omaksi dvdnä.

Pehmeitä paketteja osaa näin isona arvostaa ja mielelläni löytäisin aattona paketista vaikkapa ison kaulahuivin. H&M:n jakardikudottu kaulahuivi miellyttää silmääni väreillään ja luulen että materiaalinsa puolesta se lämmittäisi kovasti kaulalla. Perinteisempää pehmeää lahjaa edustaa pyjama Hobbyhall:sta. Selailin nopeasti eräs päivä kuvastoa ja siinä se oli silmieni edessä. Ihana ja söpö, Disneyn pupu. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin tämä taitaa löytyäkin aattona kuusen alta.

Äiti muistutti että jouluna on kiva saada kirjalahjojakin. Totta puhuen kirjahyllystäni löytyy muutamakin lukematon romaani, joista valita lukemista joulupäivään. Neulekirjat ovat aina kauniita katsoa, joten listalle päätyi yksi Sukkakirja Kantapään kautta. Yhden leivontakirjan vastaanotin jo etukäteisjoululahjanakin, joten vaikka tätä ei paketeista löytyisikään, niin kirjalahja on silti jo taattu. Kirjoista kuvaamiseen eli yksi ilta facen mainoksiin pompahti Instax Mini-kamera. Tämä pieni kamera tulostaa heti kuvat luottokortin kokoiselle paperille. Niitä kuvia voi sitte laittaa vaikka jääkaapiik oveen. Speciaalikuvauksiin siis sopiva juttu, näiden filmirullat kun näkyivät olevan aika kalliita.

Lista ei olisi täydellinen ilman astiatoiveita ja voi Joulupukki, kyllä mä vielä johonkin kaapin koloon saan muutaman uuden astian mahdutettua. Esi-isä kaadin olisi tietysti se Must-juttu, mun kaadin-kokoelmassani kun on juuri tämän menevä aukko. Tykkään vaan niin kovin tuosta pienestä Muumien hahmosta. Tämän vuoden uutuuksista löytyy myös toinen suloinen hahmo ja siksipä Surku-lusikka päätyy myös lahjalistaan. Viime vuonna paketista löytyikin vastaava Esi-isä lusikka, joten kiitos että se lahjahaave toteutui.

Muutama toive olisi vielä, voi ei, toivottavasti en nyt Pukki kuulosta kovin ahneelta. Listaltani löytyy ehkäpä muutama vähän lapsellinen toive, joten tasapainottamaan laitoin myös muutaman "kypsemmän naisen" toiveen. Iittalan Kastehelmipurkki sateensinisenä ihastuttaa elegantilla ulkomuodollaan ja pidän näistä kastehelmi-astioista muutenkin kovasti. Viimeisimpänä korutoive, sillä kukapa nainen voisi koruja vastustaa?! Kalevalakorun Haave-kaulakoru on suht simppeli, mutta silti niin kaunis. Sopisi myös arkikäyttöön.

Olen yrittänyt viime vuosina pitää nämä lahjatoiveet max. 10:ssä joten nyt on parempi lopettaa tämä lista tähän. Ennen kaikkea toivon joulun rauhaisaa ja kiireetöntä tunnelmaa, palapelin rakennushetkiä perheen kanssa ja äidin maukasta riisipuuroa. Joululoma on tänä vuonna kovin lyhyt, mutta sitäkin tärkeämpi kiireisen ja hetkisen vuoden jälkeen. Nautitaan siis siitä joulurauhasta.

Toivottavasti Pukki näemme aattoiltana, vaikka ymmärrän kyllä jos kiireiltäsi tuot jo lahjat etukäteen äidin kodinhoitohuoneen kaappeihin. Kyllä ne sielläkin pysyvät koskemattomina aattoiltaan asti, vaikka välillä tuntuukin ettei millään malttaisi odottaa lahjojenjako hetkeä. Lupaan tehdä myös parhaani ja muistaa tänäkin vuonna läheisiäni pienillä paketeilla, on tämä joulunaika vaan niin mukavaa.

Nähdään aattona!
Rakkain terveisin Henni

Ei kommentteja: