torstai 1. joulukuuta 2016

Kauneimmat sukat ikinä
Hyvää joulukuun 1.päivää!

Apua, tuli pidettyä melkeen puolen vuoden blogitauko! Onhan noita taukoja ennenkin ollut, mutta mennyt kesä ja syksy olivat vain niin hektisiä, että en ole ehtinyt koko blogia edes ajattelemaan. Niin tai sen puolin kamalasti neulomaankaan. Koen myöskin että Instagramin päivittäminen on niin paljon helpompaa, että sinne tulee kyllä heiteltyä kuvia näistä käsillä tehdyistä jutuistakin.

Tosiaankin joulukuu jo alkoi ja nyt kun paistelen useamman pellillisen joulutorttuja (kröhöm, miehen ne piti kyllä paistaa kun hän on ne luvannut töihin viedä) niin ehdin hetkisen aikaa höpötellä taas tännekin. Mitä nyt pitää vähän tarkkailla ettei tortut pala eli siis vaihtaa välillä uusi pelti uunin sisään. Jotenkin kun syksy on vilahtanut ohi niin nopeasti on vähän vaikeaa suhtautua siihen että joulu on nyt jo niin kovin lähellä mutta kyllä tässä pikkuhiljaa päästään fiilikseen. On meillä kyllä juotu jo monta glögipulloa, koristeltu kotia joulukuntoon, vietetty jo melkein legendaariseksi muodostuneet suvun pikkujoulut ja lahjahankinnatkin aloitettu.

Neulontatahti on pikkuhiljaa taas kiristynyt mutta olen kyllä toivottoman jäljessä vuoden tavoitteestani eli niistä 50 sukkaparista. Viime viikolla kävin taas hammaslääkärissä poistattamassa yhden viisurin ja sen seurauksena makasin jälleen pari päivää sohvanpohjalla poski turvonneena. Tuona aikana pääsin jälleen neulonnan makuun ja tulipa pääteltyä aika pino hitaasti syksyn mittaan valmistuneita sukkia. Yhdet näistä olivat kuvissa näkyvät December-sukat, jotka ovat kyllä yhdet kauneimmista sukista ikinä. Malli löytyi Ravelrystä Niina Laitisen sukkakalenterista (puhelimella linkkien laitto on tosi hankalaa) ja siitä saakka kun ensimmäisen kerran näin kyseisen mallin, olen haaveillut näistä sukista. Lankana ikisuosikki 7veikkaa, väri suloinen tummanpunainen. Mallineuleen oppi ulkoa helposti ja sukat syntyivät suht nopsaan. Juuri sopivasti siis näin joulukuun alkuun.

En nyt sano että päivitystahti tulisi tulisi tästä hirveästi paranemaan, mutta sain sentään viime viikon saikkupäivillä kuvattua muutamat valmistuneet sukat joten yritän pikkuhiljaa kirjoitella blogiin näistä valmistuneista. Olen minä neulonut muutaman sukkaparin lisäksi pipon, lapaset ja niin juu yhdet sormikkaatkin odottaa päättelyä. Tuo kuvien otto vaan ontuu kun valoista ei tunnu olevan koskaan ja itse asiassa mun läppärikin on veljelläni korjattavana kun se on alkanut vanhuuttaan puhista niin kovin ettei sitä jaksa kuunnella. Läppäri siis, ei veli, niin että enpä juuri ole koneen edessä kotosalla istunut, kaikki kun on niin helppo hoitaa kännykällä ja töissä saa ihan liiaksi tuijotella näppäimistöä. Pikkuhiljaa siis täällä tullaan taas aktivoitumaan, kyllä mulla jo vähän ikävä on blogia ollutkin.

Ihanaa joulunodotusaikaa! Nyt viimeinen torttupelti uuniin!

Ei kommentteja: