keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Alkuviikon sekopäiset

Aioin ensin kirjoittaa sekalaiset, mutta tästä tulee taas varmasti niin sekalainen että se lähenee jo sekopäistä. Jokatapauksessa päätin tehdä tänne pienen sepustuksen alkaneesta viikosta. Tai "viikonlopusta", miten sen nyt ottaa!


Mä sain viimein tarpeeksi parvekkeen vallanneesta siitepölystä ja laitoin eilen rätit heilumaan. En kuitenkaan niitä itseneulomiani rättejä vaan ihan kaupan siivousrättejä. Nyt on taas partsilla puhdasta ja kivempi siellä viettää aikaa. Viime parvekepostailun jälkeen käytiin ostamassa tuollainen rantatuoli joka jotenkuten saatiin vielä sopimaan tuonne partsille. Mun paikka se on päiväsaikaan kun on lämmin ja poikaystävä tykkää löhöillä illan viiletessä siinä. Ei tule tappelua nääs, myyjä kun ehdotti että kai molemmille nyt omat ostetaan. Tuo on kyllä myös aika hyvä neulontapaikka, hitsi vaan kun nyt on ollut niin vilpoista ettei oikein tarkene tuolla parvekkeellakaan. Mä olen kyllä sellainen vilukissa, vaikka eilen tuolla oli ihan lämmin sitä siivotessani vaikka hetkeä aikaisemmin satoikin räntää! Suomen kesä ja silleen...


Alkuviikosta tuli piipahdettu pitkästä aikaa myös paikallisilla kirpputoreilla. Sain kulumaan kierroksellani useamman tunnin ja löysin mitä etsin, nimittäin noita vanhoja vöitä. Nämä ovat kyllä osa niin siistikuntoisia, että voisivat melkein olla uusiakin. Kallein maksoi 1,5€ eli ei ollenkaan huono reissu. Näistä on tarkoitus tehdä laukkuihin sankoja ja niinpä kirpparikierroksen perään käväisin vielä Eurokankaassa ostamassa muutamat kankaat. Ompeluajatus saa kyllä muhia vielä hetken aikaa, katsellaan jos saisin koneen juhannuksen jälkeen taas itselleni niin pääsisin pitkästä aikaa ompelemaan. Ja niin, ostin mä lisää kirjontalankojakin, halvalla kun sai ja aika kivan värisiäkin vielä


Siellä se on. Näettekös! Iskä otti mulle vanhempieni mansikkapellosta pienen alun ja istutti amppeliin. Nyt siellä on jo muutama pikku raakile, ehkäpä jossain vaiheessa päästään herkuttelemaan! Tuituitui pikku mansikka!


Eilisen päivän asukuvaa. Hehheh, musta ei kyllä sais muotibloggaajaa tekemälläkään. Uusi mekkoihastus löytyi viikko sitten henkkamaukasta ja eilen se oli ensimmäistä kertaa päällä. Tykkään kovasti, sellainen sopivan rento kotoilu-asu. Yleensä en pidä mekkoja kuin juhlissa mutta luulen että tästä mekosta tulee kyllä tänä kesänä kovasti pidetty vaate. Mut mitä ihme tahmatassuja meillä asuu kun peili on ton näkönen?!?!


Epäonnisia käsitöitäkin tänne välillä, niitä kun harvemmin tulee loppuun asti vietyä. Eikä kyllä viety tätäkään, aloin virkkaamaan kuteesta jo uutta koria. Näin joissan kerran tämmöisellä tekniikalla tehtyjä koreja, joissa virkataan paksumpaa kudetta ohuemman sisään. Toimii tuollaisessa lasinalusen kokoisessa työssä, mutta yhtään kun yritti kasvattaa työtä isommaksi niin hassultahan se alkoi näyttää. Hyvännäköinen jokatapauksessa, mutta ei siitä koria tullut. Tästä voisi kyllä oikeasti kehitellä lasinalusia tai jotain pienistä paloista isoiksi koottavaa juttua...


Parvekkeen siivouksen yhteydessä tein myös vähän istutusmuutoksia. Vanhat orvokit heitin pois jo viime viikolla, hortensia sai lähteä siinä samalla. Eilen haettiin haudalle kukkia ja mä ostin samalla tämmöisen roikkuvan verenpisaran. Montaa euroa ei ollut taimilla hintaa ja kotiin päästyä nakkasin sen purkkiin. Tuo avoinna oleva nuppu näyttää vähän liilalta sisältä, saas nähdä miten ihana tästä oikein tuleekaan!

Alussa mainitsin että tää postaus kertoo viikonlopusta. Tai siis oikeasti mun maanantai ja tiistai-päivistä, mutta vapaa päiviä tässä vielä vietellään. Maanantaina olin aamupäivän töissä ja eilisen ja tänäpäisen vapaalla eli periaatteessa nyt on mun viikonloppu. Huomenna alkaa sitten se arki ja koko juhannus meneekin töissä. Pikkuisen ehditään kamujen mökillekin piipahtaa perjantai-illalla mutta siksi oikeaksi viikonlopuksi on taas mentävä töihin. Tosin kun katsoo noita juhannuksen sääennustuksia niin ei kyllä yhtään haittaa joutua viettämään aikaansa töissä, ei taida olla se ihan paras mökkijuhannussää luvassa. Nyt mä kuitenkin aloitan kotona juhannussiivouksen, petivaatteet vaihtoon ja lattiat pesuun ja niin edelleen. On sitte ainakin kiva palata puhtaaseen kotiin juhannuksen vietosta. Niin ja ne viimeiset KYH-aloitukset tarttee varmaan tänään kans koittaa saada aikaseks!

Ei kommentteja: