perjantai 28. maaliskuuta 2014

Pikkuinen vaaleansininen nypläys


Halusin tammikuun alussa kevään ensimmäisellä nypläyskerralla tyynylleni jotain pientä, joka olisi mahdollista saada valmiiksi kevään aikana. Valitsin pikkuisen liinan, jonka mallissa ihastuin tuohon keskiosion verkkomaiseen pintaan. Vaaleansinistä lankaa löytyi omista varastoista, 35/2 paksuudella. Pareja tähän pieneen liinaan meni juuri niin paljon kuin mulla oli nypylöitä siis 62 paria. Puolenvälin jälkeen näytti uhkaavasti siltä että yksi lankarulla ei kuitenkaan riittäisi koko liinaan, jota tehtiinkin aika tiiviisti. Paikallinen lankakauppa tarjosi kuitenkin pelastuksen, vaikka kauppias ensin arvelikin ettei vaaleansinistä lankaa löytyisi. Vaan olihan sitä sittenkin, pikkuisen eri sävyistä mutta eipä se tuolta juurikaan mihinkään näy. Olin niin onnessani kun sain lisää lankaa ja liina ei jäänytkään kesken, miltä ensin uhkaavasti vaikutti.


Liinan valmis koko on 21x21cm. Viime viikkoisella nypläyskerralla tuosta jäi uupumaan enää yksi pieni kulma ja niinpä oli kotona pakko jatkaa homma valmiiksi asti. Inhottavat päättelytkin sain tehtyä tiistai-iltana suhteellisin nopeasti kuitenkin, vaikka langanpätkiä olikin muutama pääteltävä, aika moneen nypylään sai lisätä meinaan lankaa tuon langanloppumisongelman takia. Lopputuloksesta tykkään kyllä kovasti ja pidän tuosta väristä. Tässä liinassa sain ensimmäistä kertaa viereeni värillisen mallipiirroksen ja pääsin itse kokeilemaan miltä tuntuu tulkita ohjetta. Eikä se niin kovin vaikeaa ollutkaan, nuo liinan nurkat olivat sellaiset joissa sain kyllä tavata ohjetta useampaan kertaan että sain ne onnistumaan ohjeen mukaan. 


Ensi viikolla onkin jo kevään viimeinen nypläyskerta. Eilen etsin jotain pientä tehtävää, joka olisi mahdollista saada valmiiksi näiden viimeisten kertojen aikana. Tyynylle lähti jotain pääsiäismäistä, jonka toivottavasti saan pääsiäiseksi valmiiksi. Pieni alkukämmi kävi tämän uudenkin nypläyksen kanssa, mutta kerrottakoon siitä lisää sittenkun työ on valmis esitelväksi, onneksi kämmistä selvittiin naurulla ja pienellä keskustelulla.

PS. Meillä ei ole viimeiseen viikkoon neulottanut yhtään! Viime viikonlopun neuleaikeet ottivat kummatkin takapakkia heti kättelyssä ja sen jälkeen ei ole ollut fiilistä neuloa kerrostakaan. Oivoi, ehkäpä se neulekärpänen puraisee taas pian!

Ei kommentteja: