sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Limenvihreä pitsituubi


Oi mikä ihana auringonpaiste helli maailmaa koko lauantaipäivän. Vanhat tulppaanit olivat päässeet nuupahtamaan, joten naistenpäivän kunniaksi läksin kauppaan ostamaan uuden tulppaanikimpun. Oli niin keväinen olo, että yhtäkkiä muistin helmikuun alussa löytämäni limenvihreän pitsikankaan. Haaveilin silloin jo tekeväni kankaasta itselleni keväthuivin ja nyt laitoin ompelukoneen surraamaan.


Tämä kangas on itseasiassa sellainen joka ostettiin jo vuonna 2005, kun minä pääsin pois peruskoulusta. Silloin mulla oli tätini tekemä limenvihreä mekko ja mekkoa varten ostettiin parikin eri hartiahuivikangasta. Yksi niistä oli tämä pitsinen kangas. Muistaakseni tämä kangas ei silloin toiminut hartiahuivinani, eikä sillä ole oikeastaan jälkeenkäänpäin ollut käyttöä, mutta olen kuljettanut huivia mukanani ja pitänyt sitä aina kovin nättinä. Nyt kun huivikangas osui alkuvuodesta käteeni, syntyi ajatus tehdä kankaasta tuubihuivi kevääksi.


Tämän tekeminenhän oli simppeliä kuin mikä. Kangas oli jo valmiiksi sopivan kokoinen, joten ei tarvinnut kuin vetästä saumoihin siksakkia ja ommella päät yhteen. Valmista tuli alle viidessä minuutissa. Valmis tuubi on sen kokoinen, että se menee napakasti kaulan ympäri kolmesti tai löysemmän ilmeen saa kun kiertää pään yli vain kahdesti. Enpä tiedä onko tämä väri nyt ollenkaan muodin mukainen tänä keväänä, mutta itse tykkään kyllä kovasti. Ja miten ihana olikaan ottaa aurinkoisella partsilla kuvia kun lämpötila tuolla lähenteli paria kymmentä astetta. Nahkatakki päällä meinasi tulla jo pieni hiki! Oliskohan se pian jo parvekesesongin avaus tiedossa?!

Ei kommentteja: