lauantai 28. joulukuuta 2013

Sekametelisoppa


Joulu oli ja meni jo, mutta pistetään tänne nyt kuitenkin muutama jouluisa kuvakin nyt vielä. Puhuinko mää viime postauksessa, että nyt kun on uusi kamera, niin kuvien laatu paranee? Jaa, taisin luvata vielä liikoja, kyllä ton uuden kameran kanssa kuvaaminen tuntuu vielä aika hankalalta, mutta eiköhän meidän yhteistyö pian jo ala sujua. 


Tuntuu, että joulu meni tänä vuonna taas niin nopeasti ohi. Ja mun joulu taisi mennä nukkuen pieniä tirsoja pitkin aattoa ja joulupäivää, taisi pohjalla tuntua kiireinen työviikko ja tekemistäyteiset illatkin. Muutenkin mentiin aika rennolla meiningillä koko joulu ja tämä joulunjälkeinen suklaaähky tuntuu jatkuvan vieläkin vain. Alennussuklailta sentään tänä vuonna vältyttiin, aiempina vuosina kun niitä -50% konvehtirasioita on tullut hamstrattua joulun jälkeen vähän liikaakin.


Me tosiaan otettiin äitini kanssa irtiotto joulusta jo tapaninpäivänä ja suunnattiin viettämään äiti-tytär laatuaikaa Tallinnan puolelle. Tapaninpäivä kulutettiin shoppailemalla Rocca Al Maren myymälöissä. Kauheasti ei ollut vielä alennusmyynnit Virossa alkaneet, vaikka toki jossain alennuksia löytyi paljonkin. Sovitin reissun aikana varmasti paritkymmenet housut, etsien työpöksyjä, tuloksetta tietenkin. (Sopivat housut löytyivät muuten lopulta tänä aamuna omasta vaatekaapista, hintalappukin oli vielä kiinni. Ei mennyt sittenkään hukkaan sekään housu-ostos parin vuoden takaa...) Mukaan tarttui muutama paita ja villatakkeja pari. Yövyttiin ihan vain Viru-hotellissa, ilta meni hotellilla jalkoja lepuutellen, kyllä toi koko päiväinen shoppailu on rankkaa!

Perjantaiaamusta otettiin suunnaksi käsityötukku Karnaluks, jossa en ollut koskaan ennen käynytkään. Ja kyllä oli pää pyörällä kun paikalle päästiin. Äiti kyllä selitti etukäteenkin jo millainen kauppa meitä olisi vastassa, mutta ei sitä silti meinannut käsittää kun paikalle päästiin. Eikä sitä oikein osaa selittääkkään, se pitää vain itse nähdä. Nauhoja, pitsejä, nappeja, vetoketjuja ja ompelulankoja oli hyllytolkulla ja hyllyt oli tosiaan täytetty ääriään myöten täyteen ja hyllyjen korkeus jatkui melkein kattoon asti. Neulelankojen puolikin oli valtava ja erilaisia lankalaatuja oli vaikka kuinka. Melkein kaksi tuntia viivyttiin liikkeessä ja silti tuntui että nähtävää olisi vielä riittänyt. Ensi kerralla ostoslista mukaan siitä mitä on hakemassa, niin jospa löytäisi etsimänsä paremmin.


Alkuhämmennyksestä huolimatta jotain tarttui mukaankin, vaikka ensin tuntui, ettei yhtään tiedä mitä sitä tarvitsisi. Ostin kaksi turkoosia angora-lanka kerää, niistä suunnittelin huivia. Lapaset taas toivottavasti syntyvät noista kimaltavista sinisistä keristä, extra softia merinoa SMC:ltä. Tuosta viininpunertavasta Merino Lace langasta ajattelin tietysti pitsihuivia. Noita huivilankoja on muuten viime aikoina kertynyt lankakoppaan paljonkin, pitäisi varmaan pikkuhiljaa alkaa niitä kuluttamaankin. Parit bambuiset puikot myös ostin, muutaman vetoketjun, pieniä koristekukkia, nauhaa ja kangaskynät nappasin myös koriini. Paljon muutakin olisi varmasti voinut ostaa, mutta koitin pitää järkeni tallessa, tuolla se meinaan olisi kyllä ollut helppo päästää karkuunkin.

Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein onnistunut shoppailureissu, josta oli kyllä rentoutuminen kaukana. Parin päivän aikana tuli kyllä käveltyä! Mutta eikös se niin ollut, että tuo shoppailu on tehokas liikuntamuoto?! Nyt olen palautunut joulunvietosta siis takaisin omaan kotiin ja koittanut epätoivoisesti saada kaikki joululahjat + Tallinnanostokset mahtumaan johonkin kaappeihin ja laatikoihin. Tavarapinot alkavat olla nyt jo suht selviytettyinä ja voi alkaa viettämään rentoa iltaa. Taidan kyllä naputella vielä muutaman joululahjapostauksen valmiiksi ja alkaa sitten suunnitella vuosikatsausta. Huiheijaa, ei tätä vuotta enää meinaan jäljellä montaa päivää olekkaan!


Loppuun vielä kuva mun uusista kavereista, kyllä se pikkuveli tietää mitä isosiskon lahjapaketteihin kannattaa kääriä!

Ei kommentteja: