maanantai 30. joulukuuta 2013

Kärppä-sukatMun poikaystäväni on ihan hirveästi Kärppä-fani. Tai oikeastaan jääkiekkofani. Tai vissiin sittenkin urheilufani ihan noin yleisestikin. Mutta Oulun Kärpät on se suosikkijoukkue ollut jo monta vuotta, vaikkei sinne Ouluun päin juurikaan ole edes minkäänmoisia suku- tai muitakaan juuria. Kärpät vain on se paras joukkue. Mietin tänä vuonna pääni puhki, että mitä antaisin poikaystävälle lahjaksi kunnes se eräänä iltana iski. Käsityöhullutyttöystävä neuloo tietysti pakettiin Kärppä-sukat! Niinpä nappasin netistä kyseisen joukkueen logon ja otin eteeni kynän ja ruutupaperia ja aloin piirtää kaaviota logosta. Yhden illan suunnittelun tuloksena valmiina oli selvä suunnitelma siitä, millaiset sukat tulisivat olemaan. Ja eikun neulomaan!

Lanka ei varmaan tule kellekkään yllätyksenä, Novitan seiskaveikalla mentiin jälleen. Sukkien varsiin tuli kirjoneuleella lukemaan KÄRPÄT ja raidoitustakin tein joukkueen väreillä. Tuo logo-osuus olikin sitten jo vaikeampi homma. Päällekirjonta tuntui loppumattomalta urakalta, joten neuloin logon lopulta tasoneuleena, jotta lankajuoksuja ei muodostuisi sukkaan liikaa. Normisukkaan verrattuna aikaa kyllä meni tuplasti näitä tehdessä, mutta ensimmäisen sukan valmistuttua, olin näistä jo aivan innoissani. Toiseen sukkaan tein kuviot vähän erikohtaan, niin että kun sukat laittaa vierekkäin niin sekä teksti että logo yhtyvät. Tosin sukkia voi käyttää kummassa jalassa tahtoo, silloin logot osuvat sisäreunan sijaan ulkoreunoihin ja näkyvät tällöinkin melkein kokonaan. Molemmissa sukissa on siis tuo koko logo, ei suinkaan vain puolikasta.Mulla oli muuten harvinaisen hankala kuvattava näitä kuvia ottaessa, joku ei olisi malttanut millään pysyä paikallaan kun kuvia otettiin. Sain jo aattoiltana puhelun, jossa tiedusteltiin, että olinko tehnyt sukat ihan itse. Ei se näköjään vieläkään aina usko, mihin tämä tyttöystävä pystyy. Mä en niinkään ole innostunut tuosta urheilun seuraamisesta ja jääkiekko-otteluihinkin mua on raahattu pitkin kynsin, mutta näistä sukista tykkään kyllä tosi kovin. Kovin se jo suunnitteli, että ensi vuonna saa varmaan sitten pipon ja sitten lapaset ja ehkä vielä huivinkin joulupaketista. Jaa-a, saapa nähdä. Sukkien lisäksi pakettiin käärittiin muuten Kärppä-kaupasta tilatut Kärppä-bokserit. Pehmoinen oli siis paketti ja vähän pehmeä taitaa olla tää mun päänikin, kun kaikkiin hömpsötyksiin alankin :) Vaan taisi tämä tämänvuotinen lahja osua kyllä ihan nappiin ja sehän oli se asia mitä haettiinkin.


pssst! tässä vielä logon kaaviokuvaa, jos joku kaipailee, kaipa siitä selvää saa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa. Kuinka tekisit tässä puikoille jaon jos silmukoita 13 s puikolleen? En oikein hahmota miten ne kanmnattaa jakaa että kuvio sattuisi hyvin molemmissa sukissa. :)

Henni kirjoitti...

Tuo mun versio on tehty niin että silmukoita per puikko on ollut 12, joten jotta saisin logon keskelle niin lisäisin varmaan vain mustia silmukoita 1. puikon alkuun ja 4.puikon loppuun niin että kuvion keskikohta olisi 2. ja 3. puikon välissä. 1. ja 4. puikon vaihtumiskohtahan näissä on kummassakin sukassa ulkosyrjällä että logon kuvio "yhdistyy" kun sukat laittaa vierekkäin eli kantapää tulee toiseen sukkaan puikoille 1 & 2 ja toiseen puikoille 3 & 4.