torstai 31. lokakuuta 2013

Nyplätty sydänliina


Kunnon kuvapläjäystä taas luvassa. Mun piti postailla jo eilen, mutta tiistainen laivamatka imi kaikki mehut tästä muijasta, niin että eilisen vaan nukuin päikkäreitä päikkäreitten perään ja loppuajan koomailin. Toisaalta, tänään auringonpaisteessa sain otettua paremmat kuvat, mitä eilen, eli ehkä ihan hyvä, etten vielä eilen höpötellyt mitään.


Minä sain viime viikolla nypläyksessä valmiiksi taas uuden liinan. Tällä kertaa vähän pidemmän mallisen ja aika paksusta langastakin tehdyn. Työ etenikin siis kivan nopeasti, kun langassa oli vähän paksuutta. Mallin valitsin lähinnä noiden sydänten takia, minusta ne olivat hauskoja. Ero edellisiin töihin oli myös siinä, että malli on enemmän Orimattilaista pitsiä. Liina nyplättiin periaatteessa kahdessa osassa, eli ensin toinen puoli ja sitten toinen ja keskikohdassa koukittiin kiinni.


Kovin isosta liinasta ei vieläkään ole kyse, vaikka tämä onkin pisin tekemäni liinoista, pituutta on varmaankin noin puolisen metriä. Opettaja kysyi annanko tämän jollekin joululahjaksi vai pidänkö itselläni, johon totesin että taidan tehdä tästä itselleni joululiinan. Nuo sydämet kun sopivat jouluun ja yhdistettynä punaiseen kangasliinaan kokonaisuudesta tulee aika jouluisa. Sitä, uskaltaako liinaa kuitenkaan pitää joulua pöydällä, en vielä tiedä.

 
Ja koska on torstai, niin taas kutsuu nypläys. Ruusu menee tyynylle seuraavaksi!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upea liina! Miksi et uskaltaisi pitää jouluna pöydällä? Tottakai pidät. Toi on niin tosi hieno.
- Susanna maalta -

Henni kirjoitti...

Kiitos! Lähinnä pelkona oli että joku kaataa glögiä liinalle tai kynttilä valuttaa steariinia, mutta ehkäpä sen uskaltaa laittaa esille matalan hyllyn päälle niin siellä on vähän turvallisempaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisi olla liinan kokoinen tai isompi lasilevy, jonka voisi laittaa liinan päälle suojaksi. Kynttilöihin reilunnnkokoiset alustat tai jotkut kupit nyt ainakin.
Mukavaa Pyhäinpäivää sinulle!
- Susanna maalta -