tiistai 15. lokakuuta 2013

Huurre Huivi


KÄÄK! Mä olen ihan varma, että nyt on kamera hajoomassa! Näyttö särisi tänään niin pahasti ja hyvin sen huomaa noista kuvistakin, että jotain tuollaisia viiruja ja säröjä on. Väritkin tuntuvat hassuilta, vai näyttääkö noi tosi punertavilta?! Voi apua, ei kai tässä sitten muu auta kun lähteä kamerakauppaan, jos tuo vanha nyt sanoo itsensä irti...

No mutta jos noista kuvista saisi nyt edes vähän selvää. Nappasin viime viikolla puikoille Novitan tämän syksyn uutuuslanka Huurteen ja aloitin huivin. Ohje on Melon Sorbet by Halbe Prinzenssin, bongasin huivin kuvan Pinterestistä ja ohje löytyi Ravelrystä. Ilmaisohje ja todella helppo neulottava. Sen verran lintsailin, että värivaihtoja en tehnyt, koska lanka itsessään oli moni väristä. Pari päivää vietin koulussa taas puikot heiluen ja kolmen päivän päästä huivi olikin jo valmis. Lankaa jäi sadasta grammasta parimetrinen pätkä, eli melkein koko kerä meni. Ja huivista tuli juuri sopivan kokoinen. Hauska sattuma oli myös, miten noi väriraidat menivät yhteen tuon kuvioraidoituksen kanssa, se vielä korostaa kuviota lisää. Vähän vielä epäilen tätä lankaa, joka sisältää kuitenkin ihan pikkuisen mohairia ja villaa. Mä kun en kestä oikeastaan yhtään tuollaisia kaulassani kutittamassa, mutta testikäytin tätä huivia jo ja ei se kyllä mitenkään häiritsevästi kutittanut. Joten eiköhän meistä vielä kaverit tule ja talven pakkasilla hän on varmasti oikein lämmittävä.


Mä tosiaan viettelen syysloman alkupuolta Porissa poikaystävän luona täyshoidossa ja tänään tuon lähdettyä tenttiinsä, pistäydyin pikaisesti kaupungilla. Aikomuksena oli käydä Taitoshopissa ostamassa Pirkanmaan Roosanauha sukkalankaa, mutta koska kaikki kivan sävyiset vaaleanpunaiset oli jo myyty loppuun, nappasin mukaani vain tuo ohjekuvaston. Tosi ihania malleja täynnä, muutamaa jo mielin puikoillekin. Ehkäpä mallit voi toteuttaa jostain muustakin vaaleanpunaisesta langasta kuin juuri tuosta roosanauhalangasta. Sitä on kuulemma tulossa loppukuusta lisää, eli täytyy nyt katsoa, jos jostain saisin sitä haalittua itsellenikin. Pikaisen kaupunkivisitiin muut ostoksetkin nähtävillä kuvassa, henkkamaukasta pari huivia, Tigerista maissisnacksejä, Sinooperista valkoista kangasmaalia ja Anttilasta uusi silmäpussinpeittomeikkikynä. Tuolle kangasmaalille on suunnitelmat jo valmiina, perästä kuuluu. Nyt voisin palata takaisin sukkia neulomaan, vähän oikein harmittaa kun nappasin matkaani vain yhden neulomuksen ja se on jo melkein valmis, ja muutama päivä tässä vielä olisi, ennenkuin pääsen kotiin taas lankavarastojen ääreen. Ehkä se on pakko siis tehdä jotain kouluhommiakin välillä jos neulottavat loppuvat. Tai käydä ostamassa lisää lankaa...

3 kommenttia:

Sari K. Kapteenilla kirjoitti...

Kaunis huivi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Upea huivi! Mäkin onnistuin saamaan nettikaupasta ton Roosa Nauha- sukkaohjekuvaston ja 4 vyyhtiä Roosa Nauha- sukkalankoja, ihania pinkin eri sävyjä. Syyskuussa sai tilata ilman mitään ylimääräisiä kuluja.
Laitoin sulle vielä uudemman kommentin raitasukkapostaukseesi. Kiitos!
- Susanna maalta -

Henni kirjoitti...

Kiitos kaunis kivoista kommenteistanne :) itsekin mietin, että voisi tuota nettikauppaa koittaa jos sieltä noita lankoja saisi, vaikka ovat kuulemma hetkellisesti loppu vähän joka paikasta. Mutta todella hyvä juttu se että langat menevät kaupaksi :)