lauantai 12. lokakuuta 2013

Neulepaitoja

Tässä vaiheessa syksyä on varmaan pakko antaa periksi sille, että villapaidan valmistus projekti saa siirtyä taas vuodella eteenpäin. Olen kolunnut lankakauppoja, mutta mikään lanka ei tunnu oikein sopivalta. Tai jos löytyy jotain kivaa lankaa, niin hinta on sen verran suuri per kerä että valmiin villapaidan hinnalla saisi kaupasta ostettua parikin uutta paitaa. Mutta kyllä mä vielä joku vuosi sen villapaidan itselleni neulon, nyt kuitenkin keskityn vaan pienempiin projekteihin.

Se, että itse en saa tehtyä villapaitaa itselleni ei suinkaan tarkoita sitä, ettenkö uusia villapaitoja vaatekaappiini kelpuuttaisi. Päin vastoin! Kokosin alapuolen kollaasiin paidat, joilla olen tänä syksynä jo neulepaitakokoelmaani kasvattanut (okei, ennen näitä se oli kyllä aika olematon, varsinkin niiden paksuimpien paitojen osalta).


Varsinkin tuo Sheinsidelta tilaamani villatakki on aivan ihana! Juuri sellainen sopivan iso ja lämmittävä. Henkkamaukan paidalle pienet miinukset siitä, että ensimmäisellä käyttökerralla muutama helmi lähti irti ja seuraavassa pesussa tietysti pari lisää ja en vieläkään ole saanut ommeltua niitä takaisin. Mutta jos maksan paidasta 40e, en kyllä haluaisi että ensimmäisen käyttökerran jälkeen joudun sitä heti paikkailemaan. Joo, mutta se nyt ei varmaan kuulunut kuitenkaan tähän asiaa.

Kuulun siihen ihmisryhmään, jolla on aina kylmä. Heti kun mittari näyttää alle 15 astetta, nappaan jalkaani sukkahousut housujen alle ja puen pitkähihaisen päälle vielä villatakin. Kotona istun usein viltin alla ja koulussa talvella sisätiloissa tulee käytettyä talvitakkia, jottei paleltuisi liikaa. Ehkä siksi olenkin kaikkien neuleiden ystävä. Ja mitä muhkeampi ja lämpimämpi neule niin sitä parempi. Kidutin itseäni taas eilen selailemalla lempparinettikauppaani ja vastaan tuli mitä ihanempia neuleita. Ostolakko on muuten mennyt jo niin pyllylleen, ettei tosikaan! Tai ehkä olen tänä vuonna ostanut vähemmän vaatteita mitä edellisinä vuosina, mutta en kuitenkaan niin vähää mikä olin etukäteen ajatellut. Vaatekaapoissa kiertely on vaan niin kivaa ja ikinä sieltä vaatekaapista ei löydy mitään päällepantavaa. No jokatapauksessa, keräsin kollaasiin paitoja, jotka voisin kotiuttaa vaikka heti ja ottaa ilolla vastaan liittymään neulekokoelmaani. Pieni tilaus tekisi mieli laittaa vetämään, mutta sen aikaa maltan nyt mieleni, jos vaikka alkuviikosta pääsisin oikein paikan päälle kauppaan asti katsomaan löytyisikö joku näistä ihan kaupankin valikoimista. Jos ei, niin sitten nettikauppaan tilausta. Ilmat on kuitenkin vasta  kylmenemään päin ja talvi on pitkä, eli neuleille on varmasti käyttöä!

( kuvat h&m)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Laitoin sulle yhden kysymyksen tekemistäsi raitasukista. Se on siellä raitasukkien kommenteissa.
- Susanna maalta -