keskiviikko 7. elokuuta 2013

Pieni matkaompelurasia


Viikko takaperin tehdyltä Linnanmäen reissulta en juurikaan ostanut itselleni mitään, vaan keskityin rahoittamaan kummitytön ostoksia. Yhden pienen asian kuitenkin löysin, jota en voinut vastustaa. Nimittäin tämän metallisen rasian. Neljän euron hinta ei tuntunut pahalta ja tuo kannen kuva on mielestäni todella hauska. Mihinkä muuhun rasiaa voisikaan käyttää kuin matkaompelurasiana!


On mulla joskus ollutkin jokin pieni ompelusetti, jota olen kuljettanut mukanani, mutta se on sittemmin jäänyt kyydistä pois. Tämä rasia on sen kokoinen, että se on helppo sujauttaa käsilaukkuun ja jos jokin tarve ilmenee jotain korjata, niin nyt se onnistuu. Rasiaan sujautin pienenpienet sakset, jotka ovat peräisin siitä vanhasta ompelusetistä, muutaman napin, erivärisiä ompelulankoja pienet pätkät sekä tuollaisen huopavihkosen.


Huopavihko on itse tehty ja se kätkee sisäänsä muutaman hakaneulan, nuppineuloja ja ompeluneuloja. Kanteen ompelin vielä napin ja takapuolelle kuminauhan, jolloin vihko on helppo sulkea.


 Kaikki tarvittava mahtuu pieneen rasiaan. Tosin pienen mittanauhan voisin vielä rasiaan haluta, mutta äkkiseltään en löytänyt mistään kotinurkista sopivaa, vaikka tiedän, että jossain sellainen jo on.


Fiskarsin sakset antamaan vähän mittakuvaa rasian koosta. Tämähän on siis noin 8cm x 6cm kokoinen.


Pahoittelut tästä viikon hiljaisuudesta muuten. Viime viikon loppupuolella oli viimeiset kesätyöpäivät ja viikonloppu hurahti suunnalla Somero-Tammela. Käväistiin Hakkapeliitta-tapahtumassa, aivan mielettömän upea juttu! Kuuma tosin oli, mutta markkinatoria oli kiva kävellä ympäriinsä ja ihastella hienoja käsin tehtyä tuotteita. Lopulta päädyin ostamaan vaan tikkunekkuja, jotka tuli jo syötyä. Olen joskus pienempänä käynyt kyseisessä tapahtumassa, mutta en ollenkaan muistanut sen olevan noin kiva. Ehkäpä ensi vuonna taas uudelleen! Alkuviikko onkin sitten mennyt ottaessa aurinkoa, lukien kirjaa, katsoen netflixistä sarjoja ja neuloen. Lomailu on vaan niin rankkaa! Ei vaan, luulen että jo viikonpäästä olen kurkkuani myöten täynnä vaan tällaista oleilua ja löhöilyä. Kaipaan rutiineja ja tekemistä. Ehkäpä siis puikot tulevat sauhuamaan seuraavien viikkojen aikana, jos en muuta keksi. Toivotaan että rannekin pysyy mukana, se kun on taas vähän kiukutellut. Eipä mulla sen ihmeempää, voisin jatkaa neulomista, niin saadaan tännekin jotain esiteltävää!

Ei kommentteja: