lauantai 17. elokuuta 2013

Lahjoja vuosien takaa

Luvassa vanhoja projekteja ja erittäin huonolaatuisia kuvia, PAHOITTELEN!

Selatessani koneen sisuksia, vastaani tulivat nämä vanhat kuvat ja halusin nämäkin blogissani esitellä. Kaikki seuraavista ovat menneet lahjoiksi ja kuvattu joko paketoimisen jälkeen ilman tarkennusta tai sitten kännykän huonolla kameralla. Mutta toivottovasti näistä saa jotain selvää!


Roombox nro 1. Tehty ystävälleni ylioppilaslahjaksi vuonna 2008. Kyseisen ystäväni harrastuksiin kuului silloin jo vahvasti pianonsoitto, nykyään hän opiskelee samaista alaa ammatikseen. Piano siis itse tehty ja nuotit meille tutusta laulusta. Pianon päältä löytyy dvdboxit Gilmoren tyttöjä ja Frendejä, molemmat saajan lempparisarjoja. Muovailin massasta myös pienet leivokset ja kahviaddiksi ystävän roomboxista pitää toki löytyä myös kahvikuppi. Takaseinään laitoin kuvat Eiffeltornista ja Colosseumista, ranskaa lukiossa opiskellut ystäväni haaveili tuolloin Pariisin matkasta ja Roomassa tulikin käytyä yhdessä heti kirjoitusten jälkeen. Muuten taustaseinää peittää nuotillinen paperi ja sivuseinäänkin liimailin vielä Sinellistä löytämiäni nuotteja. 


Toinen läheisistä ystävistäni sai myöskin ylioppilaslahjaksi roomboxin. Hän piti lukioaikoina leipomisesta, joten sen teeman otin myös boxiin. Huonekalut on tehty itse lukuunottamatta tuota jakkaraa. Vaaleanvihreä oli mielestäni tuolloin yksi saajan lempiväreistä. Takaseinään laitoin myös kissan kuvan, sillä ystäväni pitää kissoista.Tähän boxiin ostin aika paljon valmiina kaikkea pientä ja tavaraa onkin aika lailla enemmän kuin toisessa roomboxissa. Silti tämä ei mielestäni ole liian täynnä vaan kokonaisuus pysyy hillittynä. Nämä pikkuhuoneet on rakennettu oikeasti valokuvakehysten sisään, kehyksissä sattui vain olemaan tuota tilaa. Näiden edessä siis lasit ja kuvat muistin ottaa vasta siinä vaiheessa kun olin jo sellofaanit laittanut kehysten ympärille. 


Muistan kun nappasin kiireessä tämän kuvan ja ajattelin että, tuon laitan kyllä seuraavana päivänä blogiin. Eipä tullut laitettua. Kyseessä siis viime syksynä tehdyt tupantulijaislahjat. Samaiset ystäväni, joille nuo roomboxit menivät, muuttivat viime syksynä samoihin aikoihin poikaystäviensä kanssa asumaan ja viettivät tupareitaakiin vielä samana viikonloppuna. Toiset ensin perjantaina Turussa ja toiset lauantaina Helsingissä. Molemmille pariskunnille ostin tuollaiset pyyheklipsut heidän nimillään ja askartelin skräppipapereistä pienet talot, joiden katot olivat irroitettavat, niin että lahjan sai sujautettua sisään. Ympärille narua ja pieni tupantulijaislahja oli valmis. Tästä ideasta tykkään ihan hirveästi ja sitä voisi jatkossakin toteuttaa, ehkäpä vähän isommassa muodossakin. Tuollaiset rasiatkin askarteli aika näppärästi!

Ei kommentteja: