sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kevätvaatteita

Nyt helmikuun alettua on pakko kauhistella tilin saldoa ja todeta tammikuun rahankulutuksen olleen enemmän mitä olisin halunnut. Uudenvuoden turhan-ostelun-lopettelu-lupauksen pitäminen on osoittautunut hankalaksi, vaikka verraten joulukuuhun, on osteluni vähentynyt. Koitetaan nyt helmikuussa laittaa kuitenkin paremmaksi! Mikä tulee kyllä olemaan erittäin hankalaa, kun kauppoihin alkaa ilmestyä koko ajan yhä enemmän ja enemmän ihania kevätvaatteita ja sisustusjuttuja. On vain koitettava pitää mielessä fakta, että kämppä on pieni ja kaapit pursuilevat jo nyt yli. Vaatekaapissa siirtelin hyllyjäkin jo että sain vähän tehtyä lisää tilaa. Oivoi, jospa saisi aikaiseksi ja varatuksi sen kirpparipöydän.

Helmikuun ostolakkoyritys ei kuitenkaan estä haaveilua. Keräsin siis muutaman haavekollaasin kevään vaatteista H&M:n valikoimista (suurin osa vaatteistani on muuten peräisin henkkamaukasta, sillä tykkään, että sieltä löytyy minuntyylisiäni vaatteita, niin arkeen kuin juhlaankin, ja hinnatkin sopivat opiskelijabudjettiin). Millaisia vaatekokonaisuuksia voisin siis itse pitää päälläni tänä keväänä:

Kokonaisuu nro 1:


Ensimmäinen kokonaisuus koostuu farkuista ja pirteästä paidasta. Päälle puetaan tekonahkainen takki ja samaa väriä olevat ballerinat. Kultaiset korut eivät ole ihan sitä, mistä yleensä pidän, mutta huomaan että olen viimeaikoina huomannut mieltyväkin kullanväriinkin. Tuo takki on muuten aivan ihana, kun bongasin sen kuvastosta ensimmäisen kerran olin jo tilausaikeissa. Ei en tilannut, mutta edelleen harkitsen vahvasti. Tämän kokonaisuuden voisi pukea päälleen kouluun tai kaupungille lähtiessä.


Kokonaisuus nro 2:


Seuraava asu koostuu mustista housuista ja sinisestä liuhuhihaisesta paidasta. Päälle simppeli farkkutakki ja jalkaan kunnon korot. Koruissa hopeaa. Tunnustan, tuo paita löytyy kaapistani. Tämän tyylisen asun pystyisin oikeastaan kokoamaan oman vaatekaapin antimistakin. Voisin pitää koulussa tai pukea päälle vaikka leffatreffeille!


Kokonaisuus nro 3:


Tästä tuli oma suosikkini, vaikka pidän kyllä näistä kaikista. Tummansiniset housut ja valkoinen t-paita, jossa musta sydän. Jottei tulisi liian kylmä, päälle vielä musta villatakki ja ulos mennessä vielä tummansininen takki. Tuo paita on itsessään jo mielestäni aika leikkisä, mutta asuun vielä lisää leikkimielisyyttä pilkullisten ballerinojen muodossa. Asusteissa pinkkiä tuomaan vähän tehostetta. Taas sopisi kaupungille tai kouluunkin. Aika monikäyttöinen mielestäni.


Viimeisenä kokonaisuus nro 4:


Yksi mekkokokonaisuus oli myös saatava mukaan. Huomaan kaappeihini kertyneen aika paljon mekkoja, vaikka en niitä arkikäytössä osaakkaan käyttää. Juhlatilanteissa kyllä pidän mekkoja paljonkin. Tämä mekko on kyllä sellainen mitä voisin kuvitella käyttäväni arkenakin. Taas pieni tunnustus, tilasin tämän mekon myöskin, tosin korallin värisenä. Palautukseen lähti kuitenkin hieman liian pienen kokonsa vuoksi. En tilannut suurempaa tilalle kun aloinkin pähkäillä tätä väri asiaa. Kuvaston saapuessa ensimmäinen ajatukseni oli että miksi tätä ei saa mustana?! Silloin ei väripulmaa olisi ollut. Periaatteessa tykkään kummastakin väristä, sekä siitä punaisesta että tästä mintunvärisestä. Yhdistäisin jakkuun, pitsisukkiksiin ja mustavalkoisiin balleriinoihin. Voisi sopia siis arkikäyttöönkin, juhlavampaa saisi korkkareilla. Hopeat korut sopivat kokonaisuuteen.

Löytyikö kollaaseista suosikkeja? Voisitko kuvitella itselläsi jonkin kokonaisuuden päällä? Vai eikö miellytä ollenkaan? Mikä joko kollaasien tuotteista tai muista vaatekauppojen valikoimista olisi sellainen "must have"-juttu tänä keväänä?  

Jonkunnäköisen käsityksen vaatemaustani varmasti näistä myös sai. En seuraa kovin tarkkaan muotia, vaikka pidänkin siitä kun näitä kevään ja syksyn kuvastoja eri firmoilta postiluukusta tipahteleekin. Itselleni pukeutumissa tärkeintä on mukavuus. Oi kevät tule pian! Uudesta kevättakista haaveilen muuten kovasti, se on ehkä yksi hankinta, joka tänä keväänä on tehtävä. Muuten voisin pitää kiinni tuosta ostamattomuudesta, jos vain onnistun. Karkki/sipsilakko on ihan helppo nakki mutta ostolakko onkin varmasti vaikeampi juttu!

(kaikki kuvien vaatteet H&M)

Ei kommentteja: