lauantai 14. elokuuta 2010

Tuunattu kalenteri


Tänään lähetin vanhemmat Somerniemen torille myymään. Itse en paikalle päässyt kun työt kutsui. Vähän vaan sattui huono keli, täällä keskustassa ei satanut tippaakaan mutta tuolla Somerniemellä oli tullut vettä useampaan otteeseen. Sateesta huolimatta ihmisiä oli liikkeellä ja taas kerran iso kiitos positiivisesta palautteesta! Laitoin myyntiin noita viime vuonna neulomiani sukkiakin, nytkun syksy tulee niin villasukat tulee taas tarpeeseen :)

Mun tän päiväset suunnitelmat muuttui päivän aikana ja edessä olikin ilta kotona. Käytin ajan hyödyksi ja tein vihdoin sen mitä olen suunnitellut jo pitkään. Tuskailen joka syksy saman asian kanssa, nimittäin uuden kalenterin. Minä kun haluan että kalenteri on niin iso ettei sitä tarvitse etsiä kassin pohjalta. Lisäksi kalenterissa ei saa päivän kohdalla olla niitä kellon aikoja. Ja tämä tekekin hyvän kalenterin löytämisestä erittäin vaikeaa. Meinaan niitä kellonaikoja on jokaisessa isommassa kalenterissa. Ärrr... Pitkään mietittyäni päädyin ostamaan Demi-kalenterin. Käytin kyseistä kalenteri koko lukion ajan, mutta onhan se ehkä pikkuisen nuoremmille suunnattu. Myöskään tuo tämän vuotinen kansi ei ollut yhtään mieleinen. Mutta se on hyvän kokoinen eikä siinä ole niitä kellonaikoja merkitty, joten päädyin teineilemään ja ajattelin että tuunaamalla saan kalenterista mieleisen. Ja tänään kaivettiin ne ihanimmat skräppipaperit esiin :)

kuva ennen

ja kuva jälkeen.
Tietysti kun ottaa tähän aikaan päivästä kuvan sisätiloissa niin nuo värit ei ole ihan niin kirkkaat kuin pitäisi. Eikä tässä koneessa ole mitään kuvanmuokkaus ohjelmaa. Kaikki tuo suttuisen näköinen valkoinen on siis oikeasti ihan kirkkaan valkoista. Päällystin ensin koko kalenterin A3:n paperilla. Päälikanteen vaaleanpunaista kartonkia ja kuviollista paperia. Kalenteri sana on koottu tarroista ja tuo vuosi on tuloste. Alareunaan liimailin tarrasanat: imagine, live ja hope. Joskus olen Tiimarista nämä tarrat ostanut.

Takakannesta ei ollutkaan "ennen-kuvaa", mutta se oli siis täynnä noita samaisia viivoja kuin etukansikin. Se sain nyt koristeeksi pitsejä.
Ja nyt tästä kalenterista tuli niin paljon paremman näkönen. Viimeiseksi vielä päällystin koko kirjan kontaktimuovilla, ettei nuo liimatut osat lähtisi vahingossa liikkeelle. Eikä nyt haittaa vaikka kalenteri jossain vaiheessa kastuisikin hieman, ainakaan ei kansilehti lähde rypistymään. Mä tykkään tästä kyllä nyt niin tosi kovin!

Ei kommentteja: