maanantai 7. huhtikuuta 2014

Parvekkeen keväthaaveita

Tämä aikainen kevät on saanut kovasti miettimään jo parvekkeen sisustamista kevätkuntoon. Taisin ajatella asiaa ensimmäisen kerran jo pari viikkoa takaperin ja eilen olisin ollut ryntäämässä jo ikkunoiden pesuunkin, mutta sateinen sää sai mieleni muuttumaan. Kyllä sen ehtii sitten aurinkoisemmallakin ilmalla, ehkäpä sitten ensi viikonloppuna. Tosin järkevänä ikkunanpesun jättäisi vasta ihan toukokuun loppuun, silloin kun tuo viereisellä koululle menevä liikenne hiljenee ja katupöly ei pöllyä enää niin kovasti. Eikä sää ole vielä ihan niin lämminkään, että viitsisin kaivella tuolien tyynyt kellarikopista ja pitää niitä yötä päivää partsilla. Vaikka se etuhan tuolla on että lämpötila ei nyt enää laske niin kovin alas kun päivällä aurinko lämmittää ja lasitus pitää tilan lämpöisenä auringonlaskettuakin.

Maltillisuus ei ehkä ole mun paras puoleni sillä hinku sisustuspuuhiin olisi nyt siis jo kova. Oikeastaan paljoa ei tarvitsisi edes sisustella, sillä vanhat kalusteet ovat edelleenkin ihan hyvät ja tyynytkin sellaisessa kuosissa ettei niihinkään tarvitse uusia päällysteitä ommella. Eniten olen tässä pohtinut tuota istutuspuolta, pieni parvekepuutarhuri minussa nostaa taas päätään. Viikonlopun aikana kierreltiin vähän kaupungilla ja jokaisessa kaupassa oli pakko käydä kurkkimassa siemenpuolella josko löytyisi jotain kivaa istutettavaa. Hongkong tarjosi siemenpusseja hintaan 5kpl 2euroa ja mukaan tarttui salaatteja, chilinsiemeniä, ruohosipulia ja jotain oreganon tapaista. Viime vuonnahan mulla oli parvekkeella perunaakin ja sitä tekisi mieli laittaa tänäkin vuonna, vähän syvempään saaviin kylläkin sillä viime vuotinen saalis jäi kovin pienikokoiseksi.


Innostuin selailemaan myös pikkuisen Ikean kesävalikoimaan ja kokosin kollaasiin suosikkejani, joita voisin parvekkeelle tänä vuonna hankkia. Tuollaisesta pienestä arkusta olen haaveillut jo useamman vuoden, sinne saisi kivasti tuolien tyynyt suojaan kostealta. Toisaalta tyynyt voisi säilöä myös koriin ja korin nostaa kätevästi sisälle yön ajaksi. Alkukesien yökosteus kun on sellainen joka saa inhottavasti tyynyt tuntumaan aamuisin kosteilta, onneksi tätä ongelmaa ei loppukesästä enää ole. Nurkkaan laitettava hyllykkökin olisi kiva ja siihen saisi mukavasti istutuspurkin jos toisenkin. Jouluvalothan mulla roikkuu edelleen ikkunassa ja noista pikkulampuista idean saaneena mietin, että josko niitä tuunaisi pikkuisen niin ne voisi sytytellä myös pimenevinä kesäiltoina eivätkä ne näyttäisi kuitenkaan suoranaisesti jouluvaloilta. Nuo pitsireunaiset kynttilänaluset olivat vain niin söpöt että nekin oli kollaasiin saatava vaikka harvemmin parvekkeella tuleekaan kynttilöitä poltettua. Ja miten siisti tuollainen oma sitruunapuu olisikaan! Viime vuotinen kirsikkatomaatti ei lopulta oikein viihtynytkään parvekkeella, taisi olla sille vähän liian kuumaa, joten tänä vuonna voisi yrittää sitruunojen kasvatusta. Niin ja toisen matonkin voisi virkkailla, kudettakin olisi vielä edellisestä jäljellä.

Siivoaminen on kuitenkin se mistä oikeasti tämä parvekkeen laitto kesäkuntoon pitää aloittaa ja siementen istutusaikakin on varmasti jo kohta käsillä. Todellisuus on kuitenkin se, että vaikka kuinka mietin tuon parvekkeeni sisustamista, on meillä uuden asunnon haku päällä kun ei me taideta poikakaverini kanssa tänne minun pieneen yksiööni mahtua kun tuo rahtaa tavaransa pois länsirannikolta, eli oikeasti voipi olla että tätä parveketta ei niin kovasti sisustetakkaan vaan jotain ihan muuta. Uuden asunnon toivelistalla kun olisi joko parveke tai sitten oma pieni terassi, jonne saisi kaikki samat tavarat kun parvekkeellekin. Toisaalta otimme sen asenteen että pakko ei ole muuttaa ennenkuin se oikeasti hyvä uusi asunto tulee vastaan eli siksi voin vielä haaveilla tämän nykyisen parvekkeen kesäkuosistakin.

Kollaasinkuvat: Ikea

Ei kommentteja: