perjantai 25. huhtikuuta 2014

Aamun askareet


Herään ilman herätyskelloa ensimmäisen kerran 6.20. Eih, vielä ei jaksa kuitenkaan nousta, käännetään kylkeä ja jatketaan unta puoli kahdeksaan asti. Sopivasti herään muutamaan minuuttia ennen puolta ja painan television päälle. Samalla kun kuuntelen uutisia, selaan tabletilta blogit ja facebookin. Uutisten päätettyä vaihdan kanavaa kakkoselle, en ole vieläkään päässyt irti tästä muumit-pitää-katsoa-joka-aamu -perinteestä.


Löhöilen sängyssä puoli yhdeksään asti ja herättyäni kerään likaiset vaatteet pyykkikorista pyykkikassiin. Pussukka saa matkata tänään taas äitin luo pestäväksi. Pengon vaatekaapista päälleni vähän huonompia vaatteita, tänään on siivouspäivä!


Ennen varsinaista projektia kerään kuitenkin pääsiäistavarat pois nurkista ja siirrän ne kaappiin odottamaan taas ensi vuotta. Rairuoho on kuivunut kasaan, sen saisi heittää pois.


Pikku chili-istutukset osoittavat kasvun merkkejä ja siirränkin ne valoisammalle paikalle ikkunan eteen. Ruokapöytä on muuten taas ihan täynnä tavaraa, mutta vielä en jaksa sitä siivota. Siirtelen koriste-esineita paikasta toiseen. Varsinaiseen paikkaan asti niitä ei kuitenkaan kannata laittaa ennenkuin miäs saa roudattua kamansa tänne ensi viikolla. Sitten voidaan vasta sisustella taas kunnolla.


Syön edelleenkin hyvin harvoin aamupalaa, mutta tänä aamuna maha huutelee niin kovin, että pakko on laittaa jotain suuhun. Jääkaappi huutaa tyhjyyttään, mutta paahtoleipäpussi pelastaa. Mehukin loppui, sitä pitää muistaa hakea tänään kaupasta.


Ja sitten sen siivousprojektin pariin, joka onkin tänään parvekkeen ikkunoidenpesua! Tykkään kyllä pestä noita laseja, mutta voi että kun sälekaihtimien puhdistaminen on sitten aikaavievää ja rasittavaa puuhaa. Erehdyn pesun lomassa vastaamaan lehtikauppiaalle, joka saa myytyä mulle avotakka-lehden, mutta sovimme että tilaus alkaa vasta kesältä, jolloin äidille tilaamani lahjatilaus kyseisestä lehdestä loppuu. Okei, oli sillä myyjällä aika hyvä tarjouskin ja jotain lahjalehtiä sai taas kaupanpäälle.


Puolitoistatuntia myöhemmin projekti on vihdoin valmis. Itku meinasi tulla siinä kohtaa kun viimeinen ikkunalasi tipahti pois paikoiltaan ja kymmenisen minuuttia sen kanssa taisteltuani, lasi meni vihdoin takaisin omaan paikkaansa. Hetken jo mietin, kenet ihmeessä soitan apuun kun roikun itse lasissa kiinni. Lattianpesu saa vielä odottaa. Nappaan vielä kuvat vanhasta hellastani, joka lähtee myyntiin. Uusi hella saapui eilen, mutta vielä sitä ei saatu paikkaansa. Kello lähestyy vasta puoltapäivää ja seuraavaksi lähden hakemaan autoa veljeltäni ja sitten äitin kanssa vähän shoppailemaan. Näin on hyvä aloittaa viikonloppu!

Ei kommentteja: