maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen 2014Aurinkoista 2. Pääsiäispäivän huomenta!

Tuli pidettyä tahattomasti vähän blogitaukoa, vaikka alunperin se ei ollut ollenkaan suunnitelmissa ja pari postausideaakin oli odottamassa. Meillä on ollut tänä vuonna vähän perinteistä poikkeava pääsiäinen, vaikka siis yleensäkään mitään pääsiäisperinteitä ei kamalasti löydy. Tämän pääsiäisen kuviot saivat alkunsa jo oikeastaan viime viikon tiistaina, jolloin kävimme poikaystäväni kanssa katsomassa yhtä asuntoa. Meillähän oli siis tarkoitus etsiä isompaa kämppää kun miekkonen viimein on muuttamassa pois Porista ja olisi tarkoitus aloittaa yhteiselo. Koko keskiviikko päivä pohdittiin että lähetetäänkö nyt se asuntohakemus vai ei ja lopulta päädyttiin siihen, että kyllä me ainakin kesä pärjätään vielä tässä mun yksiössäkin. Se vain tarkoitti sitä, että jonkun pitää pikkuisen siivota omia tavaroitaan, että tuo mieskin saa joitain omiaan tuotua tänne. Ja niin siis, se pääsiäinen onkin nyt sitten mennyt kaappeja tonkiessa.

Torstaipäivä vietettiin vielä rentoutuen Tallinnassa ja pitkäperjantai aamulla ryhdyi tuumasta toimeen tämän siivousprojektin kanssa. Ensimmäisen päivän saavutuksena oli yksi jätesäkillinen roskaa, toinen vanhoja vaatteita Uffin laatikkoon vietäväksi sekä siis siivotut vaatekaapit, joista toisen sain tyhjentymään kokonaan pois omista tavaroistani. Ja kun se mopo lähti shoppailun osalta vähän irti Tallinnassa, niin pakko oli tietysti luopuakkin joistain vanhoista vaatteista, että sai uusille tilaa. Lauantaipäivä käytiin kiertelemässä huonekaluliikkeitä etsien uutta vitriiniä/vaatekaappia, jotta saataisiin vähän lisää kaappitilaa. Mutta koska sopivaa ei löytynyt, muistui mieleen, että kellarikomerossa olisi kyllä yksi kaappi, joka ostettiin silloin kun muutin Turkuun vuodeksi. Pohdinnan jälkeen päätös oli että jospa se vanha kaappi tuotaisiinkin ylös niin vältyttäisiin uuden ostamiselta. Ja eilisilta menikin siis kaapin purkamiseen, roudaamiseen ja taas kokoamiseen. Niin ja kellarikomerokin tuli siinä järjesteltyä uudelleen. Yön yli nukuttua kaappi tuntuu oikein hyvältä tuossa nurkassa ja ehkpä se saa nyt jäädä siihen.

Mä en ole siis ehtinyt paljoa koneen vieressä edes kääntymään, vaan koko pääsiäinen on mennyt kaappeja siivoten. Alimmat kuvat kertovat tämän hetkisen todellisuuden, mutta siis onhan täällä kämpässä jo paljon siistimpää kuin lauantai-illalla. Nuokin tavarat saadaan suurinosa tuohon kaappiin onneksi piiloon ja ehkä tänne asuntookin koittaa vielä järjestys. Kunnes viikonpäästä taas pohditaan mahtuuko poikakaverini kaikki tavarat sittenkään tänne. No onneksi kellarikomerossa on vielä tilaa. Niin ja siis, ei meidän koko pääsiäinen nyt ihan siivoamista ole ollut, vaan ollaan me vierailu vanhempieni luona, kierrelty kaupungilla, syöty virvonvarvonpatukoita ja katseltu aina siivoustylsyyden iskiessä vähän sarjoja netflixistä. Eilen avattiin parvekekausi, mikä ihana lämpö ja seuraava siivousprojekti liittyykin parvekkeen siivoamiseen ja íkkunalasien pesemiseen. Ja nyt lähdetään katsomaan saisiko torilta munkkikahvi-aamupalat! Mulla olis yhdet sukatkin valmiina, koitanpas kuvata nekin pian, vaikka nyt pääsiäisenaikaan ei kyllä ole tietyistä kiiresyistä tullut neulottua yhtään lisää. Mutta ehkä pian on taas jo neulontaa-aikaakin.Ei kommentteja: