perjantai 27. syyskuuta 2013

PipoJoko alkoi sukat kyllästyttää? Hyvä, niin vähän muakin. Siksipä muita neuleita välillä!

Tämän pipon kanssa kävi vähän hassusti. Olin alunperin suunnitellut siis tekeväni itselleni uutta pipoa. Saatuani tämän kuitenkin valmiiksi poikaystävä sovitteli pipoa omaan päähänsä. Illan mittaan hän tuntui viihtyvän koko ajan pipo päässään, mutta suoraan ei sanonut, että pipon haluaisi. Minä kun sovittelin pipoa tyytyväisenä omaan päähäni sain kuulla näyttäväni ihan tontulta. Okei, myönnettäköön, mun päähän harvemmin mitkään pipot sopivat, eikä tämäkään ehkä mitenkään kovin hyvin. Mies teki piposta virallisen GTA:n pelaamispipon ja minä sanoin monta kertaa, että kyllä hän pipon saa itselleen. Vasta kun päättelyt oli tehty ja yön yli nukuttu niin tuntui pipon omistajuus ratkenneen ja niinpä itselleni tehty pipo päätyi poikaystävälle. Ja täytyy sanoa, että se sopii hänen päähänsä kyllä paljon paremmin kuin minulle. Lankana Novitan Woolia, jota neuloin 3,5:sen puikoilla. Neuloin ihan vain pelkkää oikeaa niin tuo alareuna kipristyy kivasti. Mitään mallia minulla ei siis ollut, 96 silmukkaa ja neulotaan niin pitkään kunnes päälaki oli ohitettu ja sitten muutamalla kerroksella kavennukset. Yksinkertainen ja kiva lopputulos! Tuollainen löhöpipo.

Tuo puikkoasia muuten meinasin tuottaa päänvaivaa aluksi. Mikähän järki siinä on, että Novita valmistaa pyöröpuikkoja koossa 40cm tai 60cm? Sillä neljälläkympillä on aivan kamala neuloa, kun ne puikot eivät mahdu kunnolla taittumaan ympyräksi ja rannehan siitä on todella pahassa neulonta-asennossa. Rannevikasena sen huomaa erityisen hyvin. No entäs tuo 60 senttinen, kuka tarvitsee niin isoa päänympärystä pipoon? Ei taaskaan mitään järkeä, neuletta sai venyttää kamalasti ja neulonta oli hidasta. Yhden illan tapeltuani tämän puikkoasian kanssa marssin paikalliseen käsityöliikkeeseen. Löytyiskös teiltä pyöröpuikkoja koossa 50cm? Ja miten iloinen olinkaan kuullessani että kyllä löytyy! Metalliset todella olivat vain 40cm tai 60cm, mutta Addilta löytyi bambuisena 50cm koossa myös! Johan alkoi neulonta sujua. Netistä kun katsoin niin tätä viiskytsenttistä kutsutaankin lempinimellä pipopuikko. Suosittelen tosiaan kaikille, älkää tapelko saman ongelman kanssa kuin minä! Hyvä ja tarpeellinen sijoitus seuraaviakin pipoja ajatellen.


Jotenkin hassua julkaista näitä viime viikonloppuna otettuja kuvia kun tuntuu että säässä on tapahtunut niin suuri muutos viikon aikana. Yöpakkasia, vesisateita, hyistä tuulta, hui! Syksy saapui vauhdilla ja parina aamuna on täytynyt kaivaa sormikkaatkin jo lämmittämään sormia. Ja minä sain napattua itselleni taas flunssan! Mennyt viikko on ollut jotenkin niin väsyttävä flunssailusta johtuen että viltin alla palellessa ei ole tullut edes neulottua! Viikonloppukin on niin  täynnä ohjelmaa, että tämän viikon neulesaldot jäävät kyllä ihan olemattomiksi. Onneksi syyslomaan ei ole enää kovin montaa viikkoa! Hyvät viikonloput!

Ei kommentteja: