tiistai 2. huhtikuuta 2013

Tekstiilikuosista astioiksiUusi Avotakka kolahti tänään postiluukusta eteisen lattialle ja pikaisella selailulla silmiini osui jotain erittäin mielenkiintoista (varmasti tämä on jo vähän vanhempi uutinen, mutta itse en asiasta ollut aiemmin ollut tietoinen). Arabia ja Finlayson ovat yhdistäneet osaamistaan ja tuovat tänä keväänä kauppohin uudet Lei-astiat, joiden pohjalla on Finlaysonin suunnittelija Anu Kanervon Lei-kuosi. Lei on kuosina tuttu jo muutaman vuoden takaa, nyt se on tuotu takaisin hieman uudistetuilla väreillä. Pääsiäisajelu vei yhteen Finlaysonin myymälään ja jo siellä bongasin kuosin pussilakanana. Itseltäni löytyy vanhanvärinen Lei juuri pussilakanana ja se on kyllä yksi lemppareitani, kuosi on minusta todella kaunis. Tekstiiliartesaanin näkökulmasta on mielenkiintoista, miten alunperin painokuosiksi suunniteltu kuosi muuntautuu myös moneen muuhun. Itselleni hyvä kuosi edustaa juuri sitä, että se muuntautuu muuhunkin tuotteeseen kuin vain kankaaksi. Uudet Lei-astiat ovat mielestäni onnistuneita. Erityisesti kuosi on edukseen tuossa kannussa. Uudet astiat tulevat kauppohin tämän kuun puolivälissä ja sesonkituotteita on myynnissä elokuun loppuun asti. Astiakaappini pursuilevat edelleen yli hyllytilojen, mutta luulenpa, että jotain pientä Lei-aiheista kesän aikana kaappiini kartutan. Arabian sivuilta kerrotaan, että Lei-astiat sopivat yhteen Koko-astiaston kanssa, vaikka mielestäni muki ainakin muistuttaa kovasti Teemaa. Finlaysonin sivuilta löytyy muuten myös niitä perinteisiä tekstiiliaiheisia Lei-tuotteita, aika ihania nekin. Toivottavasti jatkossakin saadaan lukea lisää tällaisia uutisia, joissa painokangaskuosi muuttuu myös muuksi kuin tekstiiliksi. Sen verran täytyy muuten vielä mainita tuosta Avotakka lehdestä, jota olen nyt viime vuoden elokuusta asti tilaillut. Tuntuu että jokainen uusi numero on edellistään parempi ja lehti itsessään on täynnä luettavaa. Olen tainnut löytää sen itselleni sopivan tehden, jota tykkään lukea.

Pääsiäisloman jälkeen on muuten vähän käynnistysvaikeuksia, vaikka tänään koulupäivään mahtui shoppailua ja valokuvasta matematiikan tuntien lisäksi. Ilta on hurahtanut huomiseen tenttiin lukiessa ja yksi englanninkielinen press release on teon alla. Onneksi loppuviikko vaikuttaa paljon rauhallisemmalta. Nyt iltapalan tekoon ja sen jälkeen jatkuu tenttiin luku. Päätökseni aloittaa karkkilakko tänään uudelleen meni jo pieleen, joten taidanpa syödä vielä tuon jäljellä olevan puolikkaan suklaalevyn, että jaksan keskittyä kilpailulainsäädäntöön.Lisää tietoa aiheesta muunmuassa täältä.
Kuvat 1 ja 2 täältä
Kuva 3 täältä

2 kommenttia:

suppis kirjoitti...

Mahtavaa, nyt voinkin jo heti kertoa äidille, mitä hän voi ostaa minulle joululahjaksi..... :) Hyvä tietää, että näitä saa elokuuhun asti..!

Henni kirjoitti...

Harmi että nämä tosiaan ovat vain sesonkituotteita, pitää itsekin nopeasti ostaa kunhan nuo vaan kauppoihin ilmestyvät :)