maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kodin kevät

Vihdoinkin alkaa tuntua siltä, että kevät on vihdoin täällä! Lunta ei näy enää oikeastaan missään ja tänäänkin aurinko lämmitti niin kovasti, että ulkona tarkeni jo melkein ilman takkia. No ehkä ei sentään, mutta kevättakki päälläkin on jo tosiaan lämmin. Koko kevään kestänyt asunnon sisustusinnostus alkaa olla loppusuoralla ja paljon on ilme muuttunut keväisemmäksi ja vaaleammaksi. Mitään mittavia muutoksia ei kuitenkaan ole tehty, eli siis lähinnähän toteutin nämä muutokset vain tekstiilejä vaihtamalla. Huonekalut ovat juuri niillä samoilla paikoillaan kuin tammikuussakin, ei tämänkokoisessa asunnossa oikein saa noita huonekalujani edes järkevästi aseteltua. Mutta kummasti ne tekstiilitkin muuttavat ilmettä.

Kuvat helmikuulta, ennen muutosta:

 Lähtökohtaisesti olin kyllä ihan tyytyväinen. Joulun jälkeen vaihdoin jo noihin sänkyni isoihin löhötyynyihin vaaleanpunaiset päälliset punaisten sydäntyynyliinojen tilalle. Jouluksi ei löytynyt sopivaa verhoa ja tuo violetti oli ollut ikkunassa jo niin pitkään, että olin siihen itse jo kovin kyllästynyt. Muutos lähti siis uusista verhoista, joiden kankaan tilasinkin jo tammikuussa. Ja siitä se sitten lähti rönsyilemään.

Kuvat huhtikuulta, muutosten jälkeen:

Verhokangas: Ellos, tyynykankaat & muut kankaat: Eurokangas, päiväpeitto: Tarjoustalo

Tuskailin asiasta, että teenkö tuosta perhoskankaasta kaksi verhoa ja loppujen lopuksi päädyin jo ennen ompelua leikkaamaan kankaasta kaksi verhoa. Ja kun sain verhot ikkunaan, olin sitä mieltä, että ei ole liikaa perhosia. Kangashan on todella ohutta, joten jätin nuo vanhat vaaleat verhot uusien taakse. Iloa on kaksi verhotankoa. Sohvatyynyihin vaihdoin vaaleansinistä pellavaa, samaa sävyä löytyy verhoista. Ruokapöydän tuolien tyynyt päällystin. Päiväpeiton ostin jo viime kesänä ja nyt se sopii hyvin uusiin väreihin. Hyllyssä olevat lankalaatikot päällystin myös uudelleen, pitihän sitä pitsiä taas johonkin saada laittaa.

Ainoa ongelmakohta tällä hetkellä ovat mielestäni nuo matot, ne tekisi mieleni myös vaihtaa uusiin. Kyllähän nuo vanhatkin menettelevät, eli täydellisen maton metsästys jatkokoon. Ja ruokapöydän, vanha joutaisi jo jätelavalle, on se senverran hutera ja pöydän pinta ihan naarmuinen. Mutta voi tuota tavaramäärää! Sitä voisi karsia niin että huone näyttäisi siistimmältä, ehkäpä joskus tulevaisuudessa sitten. Odotan myös vielä niitä lämpimämpiä kelejä, että uskallan siirtää viherkasvit parvekkeelle kesää viettämään. Tykkään kyllä tästä taas, kesällä saakin olla vähän hempeämpiä värejä. Syksyverho odottelee jo sohvanlaatikossa, se odotelkoot vuoroaan ainakin elokuuhun asti. Siihen asti perhosia ja kukkia!

Ei kommentteja: