torstai 4. huhtikuuta 2013

Kukkia seinälle


Olenkin muutamaan otteeseen vihjaillut tästä tauluprojektista, jota olen rauhalliseen tahtiin pitkin kevättä tehnyt. Tai no, loppujen lopuksi valmista tulikin aika nopeasti. Vanhempieni kirjahyllyssä on jo vuosia ollut kirja nimeltä Kukkien kieli. Kirja on tehty jo kahdeksankymmentä luvun alkupuolella ja se on italialaista alkuperää. Kuvat ovat Marilena Pistoian kuvituksia. Kirjan ihanat piirretyt kuvat ovat viehähtäneet minua jo pitkään ja muutama kesä sitten käytin kirjan kuvitusta jopa kuosisuunnitelmia tehdessäni. Tosin mitään kukkakuosia ei koskaan syntynyt, tai eihän sitä koskaan ja koskaan tiedä. Idea tehdä kirjan kuvista tauluja on pyörinyt mielessäni jo pitkään ja nyt kun sain luvan tuhota kirjan tähän tarkoitukseen, päätin ajatukseni vihdoin toteuttaa.


Se miten valitaan kirjasta, jossa sivua on lähes 200, muutama kiva kuva seinälle laitettavaksi, ei ollutkaan mikään helppo homma. Niinpä päädyin leikkelemään ne mielestäni kaikista kivoimmat ja kauneimmat kuvat. Tosin se leikattujen pinokaan ei ollut kovin pieni, kolmisenkymmentä kuvaa irrotin kirjasta. 


Valitsin pitkän harkinnan jälkeen kolme kuvaa, joista taulut tahdoin. Idea oli, että sohvan yläpuolelle tulee kolmen taulun kokoelma, kolme ihan vain siksi että se tuntui sopivalta määrältä. Oikeanlaisten kehysten metsästäminen osottautuikin sitten kuviteltua hankalemmaksi. En halunnut kovin paljoa kehyksiin käyttää rahaa ja niiden oli ehdottomasti oltava valkoiset. Anttilasta olin jokunen vuosi sitten ostanut sopivan kokoisen (30x40cm) kehyksen, ja ajattelin että käyn nyt ostamassa kaksi lisää. Eihän niitä enää ollut, paikallisesta Anttilasta kyllä löytyi samaa kehystä ruskeana ja Porissa käydessäni löysin sieltä Anttilasta taas mustia. Seuraavalla viikolla kuljin Tiimarin ohi, jossa oli tarjouksessa kaikki kehykset kokoon katsomatta 3kpl/5euroa. Mutta ei ollut valkoisia sielläkään! Nappasin mukaani mustat ja ajattelin, että saahan nämä maalattua. Ei kuitenkaan tarvinnut maalailu hommaan lähteä kun viikon päästä tästä näinkin Tiimarissa oikean kokoisia kehyksiä myös valkoisia. Pienen etsinnän jälkeen kehysasia ratkesi yllättävän helposti.


Kirjan kuvat olivat liian pieniä yksinään kehyksiin, joten leikkasin kartongista niiden ympärille tuollaiset reunat. Kuvissa oli valmiina tuollaiset harmaat ääriviivat ympärillä ja päätin säilyttää ne. Ensimmäisetki kehyksiin pääsivät kuvat kirsikasta, laakeripuusta ja väriherneestä. Sitten kun alkaa kyllästyttää niin kuvat voi kätevästi vaihtaa toisiin. Sitäkin jo ajattelin että jos tuon valkoisen kartongin korvaisi hieman enemmän luonnonvalkoisella, sillä valkoinen seinä + valkoinen kehys + valkoinen ympäryspahvi on aika tylsä yhdistelmä. Toisaalta, nyt kuvat tulevat hyvin esille. Ja olen lopputulokseen tyytyväinen. Asuntoni seinillä oli vain kaksi taulua aiemmin, joten nyt saivat seinätkin vähän lisää täytettä. 


2 kommenttia:

suppis kirjoitti...

Ihana idea ja kaunis lopputulos!! :) Lopuista kuvista voi tehdä kortteja tai vaikka kollaasin johonkin oveen.. :)

Henni kirjoitti...

Kortit olisi kyllä hyvä idea, vaikka kuvat ovat aika suuria :)