perjantai 31. joulukuuta 2010

Minä sydän villasukat


Olen ehdoton villasukkien ystävä, se ei varmaankaan liene enää epäselvää, sen verran usein tulee noita sukkia tehtyä :D Viime kevättalvella jo pidin jatkuvasti saapikkaiden ja nilkkurien kanssa pitkiä villasukkia ja tänä syksynä heti ensimmäisten kylmien tullen sama meno jatkui. Yllä on kahdet mun lempparisukat, toiset novitan nallea ja toiset vuorelman vetoa. Lisäksi mulla on vielä kahdet polvarivillasukat, niitäkin joskus tulee pidettyä. Tykkään sovittaa noita villasukkia myös asuihin sopivaksi, ja saapikkaiden kanssakaan ei varpaat palele.Tässä on mun uusimmat polvipituset villasukat. Novitan nallea nämäkin, tykkään niin noista kukkaketojen väreistä, tämä on sinikelloa. Samalla kaavalla tehty kuin kaikki aikasemmatkin, alussa silmukoita puikoille paljon ja parinkymmenen kerroksen välein kavennan joka puikolta yhden. Ylemmässä kuvassa näkyy hyvin miten tykkään mytätä sukat, harvemmin tulee niitä pidettyä tolleen koko pituudessaan. Sisällä kuljen myös sukat mytyssä.Raidoitus onnistui, noiden novitan paksumpiraitasten kanssa olen viime aikoina tapellut, ne ei vaan jostain syystä mene niinkuin pitäisi vaikka raidan vaihtumiskohdasta sukat samalla tavoin aloittaakin. Lankaa ostin kaksi kerää ja molemmat sukat tein omista keristään, kerien lopuista riittää lankaa vielä vaikka lapasiin.

Ja uutta on puikoilla jo, näistä tulee aikoinaan samanlaiset :)

Alkaa vuosi 2010 olemaan pikku hiljaa lopuillansa. Pikaseen meni tämäkin vuosi ja paljon on tapahtunut. Käsitöitäkin on tämän vuoden aikana valmistunut aika kivasti. Paljon jäi keskeneräisiä töitäkin ensi vuotta varten, niistä on hyvä jatkaa :)

Pieniä lupauksia on myös tapana tehdä. Tänä vuonna ajattelin jättää sen joka vuotisen kilojen pudotus-lupauksen pois koska sitä en kuitenkaan onnistu pitämään. Sen sijaan lupaan ottaa käyttöön herkkupäivän. Vain yhtenä päivänä viikossa kaikkia herkkuja, katsotaan miten kauan tämä lupaus pysyy :D lisäksi lupaan blogata ahkerasti aina kun jotain valmista näytettävää valmistuu. Pidän kuitenkin blogia lähinnä vain käsitöiden esittelypaikkana, tosin tätäkin asiaa voisi muuttaa, hmm hmmm... Opettelen ottamaan myös parempia kuvia, tutustun kunnolla tohon kameraan. Kuvan muokkausta olisi myös kiva opetella. Toiveissa on myös ensi vuonna saada vihdoinkin se oma toiminimi, sitäkin varten pitää tehdä tässä yhtä sun toista.

Tuliko jo tarpeeksi?! Noita lupauksia on aina niin helppo tehdä, vaikeampaa on pysyä niissä. Ehkäpä ensi vuonna onnistun edes parin lupauksen suhteen. Nautitaan nyt kuitenkin vielä muutama tunti tästä vuodesta, minä lähden kauppaan ostamaan herkkuja illaksi!

Onnellista uutta vuotta kaikille!

toivoo Henni

Ei kommentteja: