lauantai 25. joulukuuta 2010

Sormikkaat, kämmekkäät ja joulupäivä

Luvassa joulupäivän megapostaus! Mites muutenkaan sitä kuluttaisi päivää kuin istumalla peiton alla koneen kanssa? Aamulla herätessä ei ollut yhtään sellanen olo että on joulupäivä, pikemminkin vois olla joku normaali tammikuun viikonloppu. Kyllä, mulla on ihan sellanen olo että on tammikuu, vaikka oon viimiset viikot odottanu tän joulun saapumista. Se eilinen tyhmä kuume alkaa olemaan poissa, vähän näytti plussaa vielä mutta ihan vähän vaan. Jeejee!


Tämmöset rannekejuttuset tein A:lle joululahjaks. Aika omituiset näistä tuli, mut testasin ja näiden kanssa saa soitettua pianoa! Mallineuleita keräsin paristakin eri ohjeesta ja yhdistin sitten saadakseni aikaan seuraavan näköistä. Alemmassa kuvassa näkyy toi väri aika todellisena, tosin lanka on oikeesti ehkä pikkusen enemmän turkoosinvihertävää mitä kuvassa. Lankana näissä on Hjertegarnin Palinoa, 100% merinovillaa, väri nro 8029. Lanka on ihanan pehmeetä, eikä varmasti kutita, joten näitä on mukava käyttää. Toivottavasti tuli sopivat!Seuraavat sormikkaat meni N:lle. Idean näihin sain Neulekirjasta, mallin nimi oli muistaakseni Tähkäpää. En kuitenkaan seurannut kirjan ohjetta, vaan tein sormikkaat oman mallini mukaan ja lisäsin tuon palmikon nimettömään. Kirjan palmikkokaan ei ollut ihan samannäköistä, mutta voisi siis sanoa että idea lähti tuosta Neulekirjan ohjeesta. Lankana on Filatura di corsan Zarina, myöskin 100% merinovillaa. Väri on oikeastaan aika tumma luumu, alemman kuvan värit vastaa ehkä hieman todellisuutta. Aika napakat näistä tuli, mutta on kivat sujauttaa vaikka lapasten alle kun eivät kutita.


Innostuin askartelemaan lahjapussit myös itse. Kieputin skräppipaperin Geisha-laatikon ympärille, saumoihin kaksipuolista teippiä ja pohja kiinni samaantapaan kuin olisi lahjaa paketoinut. Reunaan tein pienen taitoksen, jotta pussi taittuu hieman sisäänpäin, näin yläosasta tuli siistin näköinen. Sujautin pusseihin lisäksi pienen pullon Bodyshopin kirsikanhajuista suihkusaippuaa. Paperin toisella puolella oli tuollaisi sydämiä ja koska ostin yhden ylimääräisen paperin, leikkasin siitä vielä koristeet pussien päälle. Niittasin pussit kiinni ja rei'ittimen reiästä laitoin vielä narua koristeeksi. Aika kivat tuli, vaikka jossain vaiheessa tuntui että ideani oli parempi päässäni kuin itse toteutuksessa.

Ja loppuun vielä muutama jouluisa kuva:
( lahjat )

( ja loppuun vielä olokolo. siivosin täällä just viime viikolla, mut eipä siltä enää näytä. jostain syystä tohon pöydälle kertyy aina kaikki tavarat. ja mun selkä ei muuten kauheesti tykkää tästä vuodesohvasta jota ei edes viitsitä avata kunnon sängyksi )

Tänään päivä kuluu varmastikkin leffojen ja sarjojen parissa sukkakutimus kädessä :)

Ei kommentteja: