torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015 pakettiin

Vuosi lähenee loppuaan ja on perinteisen vuosikoosteen aika. Itse tykkään ainakin näitä lueskella ja moneen seuraamaani blogiin olikin koostetta jo ilmestynyt. Minä kävin tekemässä aamusta puolikkaan työpäivän ja ennen siirtymistä uuden vuoden vastaanottamiseen, on hyvä hetki kerrata mitä kaikkea tähän vuoteen 2015 oikein mahtuikaan. Olen yleensä pitänyt nämä koosteet käsityöpainotteisina ja niin aion tehdä myös tänäkin vuonna.


Oli mielenkiintoista käydä läpi viime vuonna kirjoittelemaani koostetta ja sen perään käsityötavoitteita tälle vuodelle. Tänä vuonna en ehkä ollut ihan yhtä tuottelias mitä vuonna 2014, mutta se selittynee opinnäytetyön puurtamisella. Taisin viime vuonna kirjoittaa, että keskityn pelkkien sukkien neulonnan sijaan muihinkin neuletöihin, mutta aika sukkapainotteinen se tämäkin vuosi vain oli. Yhden tavoitteen ainakin saavutin, nimittäin neuloin alkuvuodesta ensimmäisen villatakkini. Ja juu, se oli kyllä lasten kokoa, mutta hei, kävin minä ostamassa langat myöskin aikuisen villatakkiin! Jospa jo ensi vuonna saisin sen puikoille... Tänä vuonna innostuin myös enemmän virkkailusta ja kyllästyin pitsinnypläämiseen. Yksi valmis liina tuli vuoden aikana valmiiksi, mutta loppukeväästä en enää jaksanut lähteä nypläystunneille enkä jatkanut harrastusta enää syksylläkään. Odotan että nypläyskärpänen pääsisi vielä joskus iskemään uudemman kerran, mantelit on vieläkin opettelematta!


Asetin tämän vuoden tavoitteeksi neuloa sukat varpaista varteen ja tällä tapaa tehtyjä sukkia syntyikin muutama pari. Perinteisten villasukkien sijaan tein Reaverse-tennarisukkia parit parit ja neuloin itselleni Hai-saappaiden malliset tossukat. Vauvojen sukkia valmistui useampikin pari ja innostuin kuvioiden kirjailusta neuletöihin. Näistä mieleenpainuvimmat olivat Muumi-sukat sekä vasta loppuvuodesta valmistuneet My Little Pony -sukkaset, ne ovatkin muuten vielä esittelemättä paremmin.Pikkuprojekteja valmistui muutamia, virkkasin heijastimia ystävänpäiväksi ja Miami-langasta syntyi kasa pieniä hedelmälohkoja. Tilasin Briteistä itse suunnittelemaani Örkki-kangasta ja ompelin siitä penaaleja. Kaksi kangaspalaa odottavat vielä koskemattomina. Ompeluhommia tuli harrastettua muutenkin uusien tyynynpäällisten ompelun muodossa. Joulukuussa julkaisin ensimmäisen oma kirjoittamani ohjeen Jouluisiin kotitossuihin ja blogini kävijäennätykset paukkuivat sen johdosta. Olen todella iloinen ja kiitollinen, miten hyvän vastaanoton tossuni saivat ja onpa facen villasukkaryhmässä näkynyt nyt useampiki ohjeellani tehty tossupari. Kiitos vain kaikille tossuista innostuneille!


Summataanpas siis vähän vuoden käsitöitä yhteen:

23 paria villasukkia, näistä 8 paria vauvojen kokoa
lapaset äidille
kolmet kotitossukat
ommeltuja penaaleja parikymmentä kappaletta
muutama tusina virkattuja hedelmälohkoja ja keksejä
virkattuja heijastimia
kolmisenkymmentä joulukorttia
pienenpieni tonttulakki
elämäni ensimmäinen villatakki, lastenkoko 
pyöreä nyplätty liina


Toiveissa oli päästä tänä vuonna vierailemaan uusissa lankakaupoista ja niistä varmasti ikimuistoisin oli elokuun kotimaanreissulla vierailtu Lankatalo Tapion kauppa. Toki kaupasta löytyi lankoja vaikka ja miten, mutta ehkä paremmin muistissa on se pikkuinen kapea hiekkatie, jota pitkin kauppaan ajettiin. Meillä meinasi auto kääntyä jo parikin kertaa ympäri, kun mies oli ihan varma, että olemme eksyneet. Minä olin sinnikkäästi sitä mieltä, että tästä tämä tie nyt menee ja kun viimein tie loppui, näkyi kauppa jo edessämme. Paperiset kartat kunniaan hei, hienosti löydettiin perille. Samaisella reissulla vierailin myös Jyväskylässä Titityyllä, varsin suloinen puoti sekin. Yritimme tehdä ystäväni kanssa myös todeksi haavettamme omasta lankakaupasta, mutta lopputulokseen ei vielä tällä kertaa päästy. Ehkä vielä joskus...


Tuo oman yrityksen perustamisesta haaveilu ja sen todeksi tekemisen selvittely veivät keväästäni ja kesästäni aika paljon aikaa tänä vuonna. Syksyllä oli vihdoin myönnettävä, että haave on tässä vaiheessa ehkä vielä mahdoton. Kevään aikana puursin opparin parissa välillä innokkaasti ja välillä vähemmän innokkaasti, valmistuen kuitenkin kesäkuun alussa tradenomiksi hyvin arvosanoin. Kesän jälkeen työt kirjakaupalla loppuivat ja vietin muutaman kuukauden työttömänä kotona miettien, mitä haluaisin elämässäni tehdä. Sattuman kautta sain uusia hommia ja näin parin viikon kokemuksen jälkeen voin todeta viihtyväni uudessa työssäni erittäin hyvin. Tuntuu melkein kuin olisin ollut työssä jo pidempäänkin. Elämään löytyi säännöllinen päivärytmi ja illat ovat taas täyttyneet käsitöistä. Syyskuun alussa juhlistimme äitini kanssa valmistumistani viikon Rooman matkalla ja se taisikin jäädä vuoden ainoaksi ulkomaanmatkaksi. Eikun hetkinen, käytiinhän me tuon miekkosen kanssa alkukeväästä Tallinnassa piipahtamassa ja mahtuipa kesään Tuuri-reissun lisäksi roadtrip Mikkeliin. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että vuoteen on mahtunut yhtä sun toista, mutta nopealla tahdilla tuntuu tämä vuosi menneen. Mitä ensi vuosi tuo tullessaan, sitä on paha lähteä arvaamaan. Haaveita olisi vaikka ja kuinka, jospa niistä edes osa kävisi ensi vuoden puolella toteen!

Oikein hyvää uutta vuotta siis ja kiitokset kaikille blogissani tänä vuonna piipahtaneille. Ihan niin tiivisti en ehtinyt tänne höpöttelemään, mitä olisin tahtonut, mutta jonkinlaista säännöllisyyttä oli sentään havaittavissa. Uusia lukijoitakin tänne ilmeistyi muutama, tervetuloa seuraamaan vaan. Kiva jos nämä minun höpötykseni kiinnostavat, lähinnä kun tätä blogia tulee kirjoitettua itselle käsityömuistoksi. Ensi vuoden suhteen mulla on suuria suunnitelmia myös käsitöiden saralla, niistä sitten lisää vuoden tavoitteita listattaessa! Nyt minä menen ottamaan pienet päikkärit ja illalla suuntaamme vanhempieni luokse rauhallisesti iltaa istumaan! Viettäkää kiva loppuvuosi, sitä ei olekaan enää montaa tuntia jäljellä!

Nähdään ensi vuonna!

Vuoden 2014 koosteeseen pääset kurkkaamaan tästä

Ei kommentteja: