lauantai 19. joulukuuta 2015

Piparkakkutalo jouluna 2015
Jos viime vuonna haastoin itseni ensimmäistä kertaa piparkakkutalon tekemisessä, niin kyllä tässä elämäni toisessakin talossa riitti haasteita! Tämän vuotinen projekti tosin oli ehkä pikkuisen helpompi kasaamisen kannalta, mutta koristeluihin menikin sitten puoli päivää. Meille ei alunperin pitänyt tänä vuonna edes tulla piparitaloa, ei sitä viime vuotistakaan nähkääs kukaan syönyt. Mutta vietettyäni aikaa jälleen kerran Pinterestissä, innostus piparkakkutaloa kohtaan vain kasvoi. Pakko se oli vaan täksikin vuodeksi tehdä. Tällä kertaa tosin talo valmistettiin ihan kaupan valmistaikinasta, talon mallin suunnittelin itse.

Halusin ehdottomasti talon päätyyn piipun, jonka koristella kettukarkeilla. Tuolla karkkien alla on tosiaan siis piparia, näin piipun tekoon meni vähän vähemmän karkkeja, kun yhden karkin sai leikata neljäksi "tiilenpalaksi". Ikkunoihin laitoin paiston ajaksi muumitikkareita murskattuna ja ne sulivat sitten uunissa ikkunalaseiksi. Katto on tehty karkkinauhasta ja pihan aidan rakensin suolatikuista. Pihalle oli aivan pakko tehdä vielä muutama marenkikuusi koristeeksi. Harmi vain että nuo isoimmat marenkikuuset kaatuivat uunissa, niin että niistä pääsi pihaan asti vain yksi. Pikkukuuset pysyivät kasassa paremmin.

Talon eteen tehty veranta on erillinen rakennuksensa ja siksi sen ikkunoihin asti ei riitä valo. Verannan eteen tein terassin myös suolatikuista ja ostamastani nonparellipaketista löytyi sopivasti tuollaisia isompia harmaita kidepaloja, niistä sai kätevästi tehtyä pihatien. Talon takapuolelta löytyy vielä kaksi ikkunaa sekä pieni kolo, josta saa laitettua led-tuikun talon sisälle. Sen palaessa valo tuikkii kauniisti noista ikkunoista. Sokeritahnalla kuorruttaminen ei ole se vahvuuteni, vaatisi varmasti vain lisää harjoitusta, jossa saisi aikaan tarkkaa ja selvää jälkeä. Nyt tuo kuorrute sotki vähän talon seiniä, mutta ainakin sain sillä talon pysymään pystyssä.

Varsin soma tästä pikkumökistä tuli ja ehkäpä sitä sitten joulunpyhinä jo nakerrellaan kulmista. Ja ensi vuonna voi haastaa itsensä sitten taas uudelleen vielä isompaan taloprojektiin.

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Aivan ihastuttava piparkakkutalo! :)

Henni kirjoitti...

Kiitos :)