tiistai 11. marraskuuta 2014

Täydellinen mekko ja asustehaaveet


Asujuttuja ei olekaan täällä näkynyt vähään aikaan, mutta päivä päivältä lähestyvät juhlat saivat minut pitkästä vaatekriiseilemään ja niinpä päädyin selailemaan nettikauppojen valikoimaa. Kyseessä ovat siis äitini ylioppilasjuhlat itsenäisyyspäivänä ja tokihan näinkin isoa tilaisuutta varten tyttö tarvitsee uuden mekon. Täydellisen yksilön bongasin Zalandon valikoimista ja eilen hain pakettini postista ja pääsin kokeilemaan mekkoa ylleni. Ja sehän sopi ja oli oikein valtaisan ihana. Tämä kyseinen mekko näkyy siis tässä kollaasini keskiössä ja toimi innoistuksena etsiessäni kokonaisuutta asulleni.

Mekko on siis väriltään tummansininen ja alareunassa siinä on valkoinen pitsi. Kangas on paksuhkoa ja laskeutuu kivasti. Pituutta on melkein polviin asti, takaa löytyy kultainen vetoketju. Tuo kultainen vetskari määrittikin korujen värin, yleensähän en kultaista pidä, mutta kun vetoketju on niin näkyvä elementti, en viitsi hopeaa sotkea kuvoihin. Oikeastaan kun vetäisin tuon mekon päälleni, ajattelin heti että kultaiset korut voisivat toimia tämän kanssa ja ajatukseni jälkeen vasta kiinnitin huomiota siihen, että mekon vetoketju on kultainen ja erittäin näkyvä. Siispä koruostoksille on ehkäpä suunnattava. Kollaasin kaulakoru ja korvikset löytyivät Lindexin sivuilta. Pitkät roikkuvat korut ovat mieleeni ja tuo koru sopisi kivasti mekon korkeaan kaula-aukkoon. Rannekoruja en ole pariin vuoteen käyttänyt, parit kultaiset yksilöt löytyvät kotoa ja kollaasin korut ovat Henkkamaukasta. Samoin kuin tuo söpö hiuspanta, sen avulla voisin jättää hiukseni auki. Ainoa ongelma on vain nuo leikkaamani otsahiukset, joita olen nyt taas kasvatellut pois. Ne ovat niin lyhyet kuitenkin vielä että muodostavat pienen töyhdön kiinni ollessaan. Tai sitten marssin parturin tuoliin ja leikkaan ne takaisin lyhyeiksi, niin että niitä voi pitää otsalla. Mutta ehtii sitä hiuskriiseilemään paremmin lähempänä juhliakin.

Hihaton mekko on muuten juu ihan kiva, mutta juhlien aikaan voi olla vähän vilpostakin. Jokin pitkähihainen olisi siis hyvä olla olemassa ja H&M:stä löytyi simppeli valkoinen villatakki. Vaatekaapistani löytyy itseasiassa melkein samanlainen valkoinen, jossa on pitsiä hihoissa. Tämä kyseinen takki voisi toimia hameen kanssa, täytyykin sovittaa. Ettei tarvitsisi lähteä etsimään uutta. Katselin Henkkamaukan nettikaupasta myös tummansinistä jakkua, mutta luulen että jakku tuntuu liian viralliselta vaatteelta. Vaikka kyseessä onkin arvokas juhla ja vielä itsenäisyyspäivänä, niin silti luulen että jakku päällä olisin liian virallisen oloinen. Villatakit on ehkä enemmänkin se mun juttu. Toki mekon kanssa sopivi vain joku hartiahuivikin, valkoinen, pitsinen ja itseneulottu olisi aikast mukava, mutta neulomiseen ei taida enää olla aikaa varsinkin kun neulomuslista on nyt jo aika pitkä.

Sopivan oloinen laukku löytyi myös H&M:n verkkokaupasta, kultainen pikkulaukku olisi juuri sopiva juhliin. Luulen että tämä on ainakin sellainen, jota lähden kaupasta etsimään. Valkoisia pikkulaukkuja minulta löytyisi muutamakin, mutta ihastuin täysillä tuohon kultaiseen. Se on juuri sopivan kokoinenkin kännykälle ja huulikiillolle, mitä sitä muuta juhlissa edes tarvitsee. Kameraa varten pitää kuitenkin ottaa oma laukku. Kengät ovatkin sitten se suurin mietinnän kohde. Kollaasin balleriinat nekin Henkkamaukasta ja olisivat mukavan söpön näköiset. Yhdet pienellä korolla varustetut balleriinat tummansinisenä pitäisi löytyä myös jostain kotoa kenkälaatikon perukoilta, samoin kuin paritkin valkoiset korkokengät. Mietin vain jaksanko koko päivää olla koroissa, vaikka juhlissa tykkäänkin korkkareihin pukeutua. Tummansiniset nilkkuritkin minulta löytyy, mutta niiden päällä on hopeisia pallukoita, joten ne taitavat olla poissuljetut. Nilkkurit olisivat muuten sellaiset kengät, jotka voi mielestäni pukea korkkareiden sijaan tällaisiin syksyllä tai talvella järjestettäviin juhliin.

Olen niin onnellinen, että mekkokriisi on ratkaistu näinkin hyvissä ajoin ennen juhlia. Olen juuri niitä ihmisiä, jotka lähtevät vielä paniikissa puoli tuntia ennen juhlien alkua ostamaan itselleen uutta mekkoa kun kaapista ei muka löydy jo valmiiksi jotain. Vaikka todellisuudessa sieltä löytyy muutama ihan hyväkin yksilö. Nyt mekko on kuitenkin hankittu ja odotan jo innolla että saan sen pukea juhlapäivänä päälleni. Pienet shoppailut on kyllä pakko tehdä noiden asusteiden suhteen ja kenkäasiaa on vielä pohdittava. Onhan tässä vielä muutama viikko aikaa.

1 kommentti:

Johanna R. kirjoitti...

Iskin silmäni viime kesänä ihan samaan mekkoon! Se on ihana, täydellinen suorastaan!