torstai 20. marraskuuta 2014

Pitkää palmikkoa
Taisin jo mainitakkin, että palmikot kuuluvat mielestäni syksyyn (tosin nakkasin nyt puikoille pitsineuletta, jonka väitin olevan kevään juttu, mutta mitäs siitä..). Niinpä päädyin haaveilemaan polvipituisista palmikkosukista. Valkoinen on vähän arka väri, mutta niin puhtoinen ja kaunis, niinpä toteutin sukkani valkoisesta Seitsemästä veljeksestä. Malli näihin löytyi Novitan sukkalehdestä, tosin olin jostain aiemmasta lehdestä kopioinut samaisen palmikkomallin villapaidasta ja tätä kopiopaperiani käytin mallina tehdessä. Lehdet on jotenkin niin isoja ja kömpelöitä tuossa vieressä pidettäviksi. Vaikka palmikon malli on aika simppeli, niin tykkään silti seurata kaaviokuviota, näin vältyn purkamisen uhalta. Alussa mulla oli silmukoita per puikko 20 ja kavennuksia tein suunnilleen aina yhden mallikerran toiston jälkeen niin että kantapäähän päästessä silmukoita per puikko oli 14. Tämä on yleensä se määrä millä teen miesten sukkaa, mutta tuo palmikon kohta on aika joustamaton, joten lisäsilmukat eivät olleet haitaksi. Palmikkokuvio toistuu yhdessä sukassa 11 kertaa ja näistä tuli melkein polveen asti uloittuvat siis. Tuon kärjen kanssa sain tehdä vähän temppuja, mutta lopulta siitäkin tuli hyvin istuva. Nämä olivat sellaiset sukat, joiden tekoajan välissä tuli tehtyä kolmet junasukatkin, aina sillon kuin palmikon seuraaminen tökki, oli pakko saada jotain aivotonta neulottavaa. Mutta olen niin tyytyväinen kun sain nämä valmiiksi!

2 kommenttia:

Ilosofiaa kirjoitti...

Minä mietin jos olisi tehnyt novitan sukkalehden kaikki sukat vuoron perään. Sittens selasin lehteä ja nämä muistaakseni ensimmäisenä. Tipahti into aika nopeasti melko vähäiseksi.

Kauniit ovat ja suurin työn olet tehnyt :)

Henni kirjoitti...

Kiitos! Tuo sukkalehti on kyllä mainio, itse olen siitä jo useampaa ohjetta kokeillut, tosin ehkäpä vähän soveltaen ja edelleenkin siitä löytyy malleja, jotka olisi kiva toteuttaa! :)