sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Haitarisukat
Esitelläänpäs näin isäinpäivän iltaa sukat, jotka tein äidilleni tuossa jokin aikaa sitten. Iskä halusi itselleen tänä vuonna lahjaksi uudet sisäpelitossut, joten koska hälle ei tullut neulottua mitään, on aika loogista esitellä siis jotain äidille neulomaani tänään. Heh! Äiti esitti siis toiveen että hän haluaisi ruttuvarsisukat vähän pidemmällä varrella ja nimenomaan sammaleenvihreänä. Minä taisin ensin vähän puhista että juurihan mä viime syksynä neuloin sulle ruttusukat mutta sinisestä. Parin päivän päästä tuli puhetta siitä ettei seiskaveikan valikoimissa ole tänä syksynä oikeen sammaleenvihreää ja äiti vähän peruikin jo sukkapyyntöään, ei tarvitse kuulemma. Tulin sitten kuitenkin piipahtaneeksi paikalliseen lankakauppaan ja sieltä löytyi alekorista ihan täydellisen väristä villalankaa. Tämä on nimeltään Otava, Novitan lankoja tääkin, mutta jotain hetken sesonkijuttuja. Nyt kerät olivat siis puoleen hintaan ja niinpä nappasin koriini niitä neljä kappaletta ja kiirehdin kotiin laittamaan sukat alulle. Nämä tein edeltävistä ruttusukista poiketan hieman eri tavalla, eli tällä kertaa neuloin koko ajan neljä kerrosta oikein ja seuraavat neljä nurjaa. Silmukoita loin alkuun hieman reilummin ja kavensin noin 20 kerroksen jälkeen. Lankaa meni vajaa kolme kerää ja sukkien kooksi määrittelisin vajaamittaiset polvisukat. Lanka oli miellyttävää neuloa ja valmistakin tuli aika nopsaan. Ja äiti tykkää!

4 kommenttia:

Johanna R. kirjoitti...

Mä olen lapsilla rakastunut ihan Junasukkiin, pysyy jalassa hyvin ja pitkäikäisiä. Toimii tosiaan tuo vuorottelu oikealla ja nurjalla. Itselleni en ole saanut aikaiseksi tehdä, kun nurjat kerrokset on aina niin vastenmielisiä ;)

Henni kirjoitti...

Olen tässä viime aikoina tehny noita junasukkia myös, kun tein kaverin vaaville yhdet ja pyydettiin tekemään lisääkin, ovat kuulemma ihan parhaita käytössä :) Toi on kyllä niin totta mitä sanot noista nurjista, aina niiden aikaan vaan odottaa et viel yks kerros ja sitten pääsee taas tekemään oikeeta neuletta :D Noita junasukkia on kyl siitä kiva tehdä, että ne valmistuu niin nopsaan vaikka niissäkin sitä inhottavaa nurjaa on. Toisaalta nyt kun on palmikkoiset polvisukat kesken, oli pakko tehdä ensimmäisen sukan jälkeen yhdet junasukat välissä, kun kaipasin jotain nopeeta. Palmikon vääntö kun on olevinaan niin hidasta :D

Essi kirjoitti...

Moikka!
Eksyin ihanaan blogiisi ja erityisesti tykästyin moniin sukkiisi.
Haluaisinkin kysyä, miten teet kärkikavennuksen? Se näyttää kuvissa niin hyvin jalkaan istuvalta ja kuin tavallisen sukan kärjeltä. Eli mielestäni todella hyvältä :)

Henni kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentistasi! Teen kavennukset niin että neulon ensimmäiseltä puikolta ensin yhden silmukan ja sen jälkeen kavennan kaksi silmukkaa yhdeksi. Toisen puikon lopussa taas kavennan kolmanneksi ja toiseksi viimeisen silmukan ja neulon viimeisen normaalisti. Mikähän tuo olisi viralliselta nimeltään, leveä nauhakavennus ehkäpä? :)