keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pahe


Sen lisäksi että mulla on tapana täyttää kirjahyllyä käsitöihin liittyvillä kirjoilla, niin viime aikoina olen löytänyt uuden paheen keittokirjoista. Ja erityisesti leivontaan liittyvistä kirjoista. Näitä on kerätty oikeastaan jo vuosia ja lähinnä vain alennusmyyntien aikaan, mutta tuntuu että viimeisen vuoden aikana olen kotiuttanut näitä kotiin tiheämpään tahtiin.


Kovin usein ei tule leivottua ja ehkä hyvä niin, mutta näiden kuvien katselu on kyllä yksi lempipuuhistani. Suurin ostopäätökseen vaikuttava syy ovat kyllä houkuttelevat kuvat, harvemmin ostan keittokirjoja, joissa ei ole kuvaa joka reseptin vieressä.


Viimeisin hankinta on tuo "Leivo gluteenitonta"-kirja. Kirjakauppiaana koen aina pahimmat houkutukset silloin kun kuorman mukana myytäväksi saapuu uusia leivontakirjoja. Ja koska leivontaan liittyviä kirjoja löytyy hyllystä jo aika paljon, uusin himotukseni on pieniin suolaisiin ruokiin liittyvät kirjat, sellaisia siis joita voi tarjota suupaloina juhlissa ja illanistujaisissa.


Ainoa ongelma tässä pienessä paheessa on että keittiön kirjahylly narisee liitoksistaan. Se on toisinsanoen siis täysi ja muutamat viimeisimmat hankinnat eivät ole sinne enää edes mahtuneet. Sitten kun mulla on joskus sellainen iso keittiö, niin haaveilen kovasti sijoittavani sinne keittokirjahyllyn.


Vapaapäivän kunniaksi leivoin tänään pitkästä aikaa. Resepti ei kuitenkaan löytynyt mistää leivontakirjojeni kokoelmasta, vaan täältä sivustolta. Kinderpiirakka näytti ja kuulosti niin hyvältä, että pakkohan sitä oli koittaa ja lopputulos ylitti kyllä suurimmatkin haaveeni. Kuohkean pehmeä pohja, jonka päällä voikreemiä ja sulatettua suklaata. Taivaallista! Makea ähkyssä kirjoittelen, taisin syödä pikkuisen liikaa. Pienet herkkuhetket ovat kyllä parhaita!

Ei kommentteja: