keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Heinäkuun sisustushaaveet

Tänään on sellainen harmaan syksyinen päivä, joka laittaa haaveilemaan jo syksyistä sisustusta. Tai jos ei syksyistä niin ylipäätään jotain uutta kodin sisustusta. Nämä kuvat keräilin jo itseasiassa viimeksi kun oli sateinen päivä ja nyt sain ne vihdoin aseteltua kollaaseiksi. Jotain pikkuista sisustusta on kotonakin tapahtunut jo ja näiden kuvien suuntaiseen mennään kyllä. Näitä sisustusinnostuksiahan täällä tapahtuu aina säännöllisin väliajoin, taidan olla varsin kyllästyvää sorttia! No ei, vielä kun joskus olisi sellainen iso asunto, jonka saisi sisustaa ajattomasti mieleisekseen, niin eiköhän silloin riittäisi vaan ihan pieni joulusisustelu. Toisaalta pienellä vaihdoksella saa aikaan ison muutoksen ja koti näyttää taas ihan erilaiselta. Mulla on muuten viime aikoina ollut ihan hirmu himotus pelata taas Simsiä ja sisustaa siellä koteja!


Okei, mutta takaisin näihin tämän hetkisiin sisustusasioihin. Tällä hetkellä mua miellyttää ihan hirveästi vaaleaturkoosi, valkoinen, musta, hopea, harmaa ja koivupuu. Tuo viime kesänä ostettu koivunvärinen ruokailuryhmä on edelleen ihana ja jos jotain haluaisin muuttaa, niin uudet tuolinpäälliset voisin ommella. Vaaleanpunainen tietty on sellainen väri, jonka olisin voinut näihin kollaaseihinkin ottaa mukaan, mutta olisin kyllä tällä hetkellä valmis siitä luopumaan. Kaipaan enemmän harmoniaa! Koko valkoinen ei ole ollenkaan mun juttu, tulee liiaksi mieleen sairaalat, yök! Väriä pitää kotona olla. Sinisen erisävyt ovat kestosuosikkeja vuodesta toiseen ja nyt miellyttävin on vaaleaturkoosi sekä oikein tummansininen.

Uusia huonekaluja ei olla tänne kämppään hommaamassa, eihän tänne edes mitään mahdu! Ehkä sitten joskus kun päästään muuttamaan isompaan, voidaan jotain isompiakin ostoksia miettiä. Tämä ruskeansävyinen sohva on tällä hetkellä pikkuisen sellainen että sen voisin vaihtaa toiseen helpommin yhdisteltävään väriin. Kolme vuotta sitten kun tämän ostin niin toisena vaihtoehtona oli vaaleanharmaa ja nyt harmittaa etten päätynyt siihen. Toisaalta on tämäkin ihan kiva ja eikä ole vielä mennyt käytössä mihinkään eli tämän kanssa tullaan kyllä pärjäämään vielä monta vuotta. Onneksi sohvatyynyillä saa vaihtelua helposti.

Mä keräsin noihin haavekolllaseihin hirveästi tollaisia pieniä purkkeja ja purnukoita, jotka taitavat olla tekstiilien jälkeen mun sisustuksellinen heikkous! Niitä on jo kaapit täynnä, mutta uusiakin olis kiva saada. Joku musta korimainen lyhtyjuttu olisi tällä hetkellä ihan must! Mustaa meiltä ei muuten kauheasti kotoa löydy, mutta sitä haluaisin pieninä paloina lisätä tuomaan kontrastia. Mattojen vaihdosta olen haaveillut jo pitkään ja haaveilen edelleen. Nuo nykyiset tuntuvat jokseenkin vanhoilta ja olen niihin kyllästynyt. Ihan pienikin lottovoitto riittäis tähän mattoasian ratkaisuun. Toisaalta, olen kyllä katsellutkin noita mattoja, mutta sitä sopivaa ei ole vielä tullut vastaan. Jokohan sitä syksyllä varaisi itselleen kangaspuut ja kävisi nakuttamassa uuden trikoomaton?!

Mä en tunnusta olevani harakka ja kiiltävän perään, mutta nyt kaikki hopeisen kiiltävä sisustustavara tuntuu kovin houkuttelivalta. Tästäkö se kiiltävään kiinnittyminen alkaa. Ruusukulta on myös aikast nättiä, mutta ei ehkä kyllä sopisi meille. Toisaalta kaiken kiiltävän lisäksi valkoinen savi ja betoni ovat myös aika ihastuttavia tällä hetkellä. Ja se koivupuu! Pari vuotta sitten kaikkien puutavaroiden olisi pitänyt olla tummaa puuta, mutta nyt vaalea tuntuu kaikista parhaimmalta. Onneksi sentään suurin osa huonekaluista on tullut ostettua valkoisena, jestas miltä tämä kämppä näyttäisikään jos kaikki olisi tummaa puuta! Varsinainen pimeä luola!


Pieniä muutoksia täällä on siis tapahtunutkin ja pikkuisen kaipaisin vielä jotain muutosta. Hirmu sisustushommiin ei ehkä lähdetä, kun eihän sitä tiedä kuinka kauan enää viihdytään tässä kämpässä. Keväällähän käytiin jo katselemassakin uusia asuntoja, mutta päätettiin kuitenkin mahtua kahdestaan tähän kahteenkymmeneenseitsemään neliöön. Ja hyvin on kyllä mahduttukin, vaikka tätä tavaraa on kyllä sen verran, että kämppä tuntuu paikoittain varastolta. Haluaisin saada niin paljon tätä roinaa piiloon vain johonkin, jo se saisi aikaan suuren muutoksen! Mutta kyllä me tässä pärjätään, katsotaan kuinka pitkään vaan! Pieni haaveilu on sentään aina sallittua ja pistetäänpä tännekin pian kuvia pienistä muutoksista.

Kollaasien kuvat:
Yllä: sohva ja lipasto Ikea, taulu ja kolmioruukut Amalia-Inspiration, matto, ruukut ja muut tavarat H&M Home.
Alla: lipasto, nojatuoli ja kukkataulu Ikea, valkoinen lyhty Amalia ja matto, tyynynpäälliset ja pikkusälät H&M Home.

Ei kommentteja: