keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kesähuone


Kesäisen iloinen auringonpaiste sai viikonloppuna siivoamaan parveketta. Koko asunnon levyinen parveke on talvisin vähän turha, mutta kesäisin se on oikein loistava kesähuone. Aloitin siis pyyhkimällä pölyt lasituksen sälekaihtimista, pesemällä ikkunat ja lattiat. Sen jälkeen oli aika hakea kellarista tyynyt rottinkituoleihin ja järjestellä huonekalut paikoilleen.


Parvekekukkia oli myös pakko saada. Harmi että parvekelaatikkoa ei lasituksen takia saa roikkumaan kaiteeseen, mutta kyllä se lattiallakin menee. Istutin tuohon toiseen päähän tavallista lehtisalaattia, jospa se siitä lähtisi kasvamaan. Mietimme vielä myös että jospa tämän laatikon sittenkin kiinnittäisi jompaan kumpaan päätyseinään.


Nostin huonekasvit sisältä myös nauttimaan parvekkeen lämmöstä ja valosta. Sisätiloissa olen muuten ihan kyllästynyt tuohon limenvihreään, mutta parvekkeella se on kyllä ihanan piristävä väri!


Nuo sälekaihtimet ovat kyllä siitä kivat, ettei lämpötila parvekkeella nouse ihan tajuttomaksi. Niin, tännehän paistaa siis koko päivän aurinko, eli lämpöä riittää.


Kokeilussa on myös, että mahtaisko perunat kasvaa laatikoissa. Jotain pientä vihreää laatikoista pursee jo ylös. Jospa noista omista parvekeperunoista edes parit perunat sais keitettäväksi asti. Haaveissa olis vielä ostaa amppelitomaatti tuonne roikkumaan. Ja joku matto olisi kanssa kiva. Toivottavasti tulee sellainen kesä, että täällä saadaan viettää vielä monia hetkiä!