maanantai 4. maaliskuuta 2013

Verhopohdintoja


Ulkona tuiskuttaa lunta, mutta mieli vaeltee jo kovasti keväässä ja erityisesti kodin kevät-ilmeessä. Viimeiset pari päivää ovat kuluneet verhopohdiskelujen parissa. Esittelinkin tammikuussa jo ostaneeni Elloksesta tällaista perhoskangasta, josta haluaisin ommella pieneen asuntooni verhot. Huominen vapaapäivä innostaisi ompelemaan, mutta kun en osaakkaan taas päättää mitä haluaisin. Tilannehan on se että asunnollani on kokoa ruhtinaalliset 27 neliötä ja yksi seinistä on kokonaan ikkunapintaa + parvekkeelle vievä ovi. Muita ikkunoita ei ole kuin keittiökomerossa yksi pieni. Tila näyttää nykyisessä asussaan tältä:


Tein itselleni suuren ongelman siitä, että haluanko nyt ommella tilaan kaksi verhoa vaiko vain yhden verhon. Viiden metrin kangas ei varmastikkaan tule riittämään kuin kahteen verhoon ja nyt sain ajatuksen siitä, että sohvatyynytkin voisi laittaa uuteen uskoon ja jos näin tapahtuu niin kangas riittää vain yhteen verhoon. Päätös on siis aivan valtaisa. Niinpä lähdin leikkimään photoshopilla. Miltä kämppä näyttäisi jos verhoja olisi yksi tai kaksi.

Vaihtoehto 1: kahdella verholla, yksiväriset sohvatyynyt

Vaihtoehto 2: yksi verho ja sohvatyynyt

 Lähes mahdoton vaihtoehto 3: kaksi verhoa ja sohvatyynyt

Olen viimeaikoina pitänyt vain yhtä erilaista verhoa tuossa parvekkeen oven edessä ja kahta valkoista verhoa muuten. Yhteensä ikkunassa on siis kolmet verhot. Kesäksikin haluisin jättää valkoiset verhot paikoilleen. Toisaalta voisi olla hauska, jos perhosverhosia olisi kaksi, mutta toisaalta, luoko kirjavakuosi sekalaisen tunteen nyt jo sekalaiseen ja pieneen tilaan. Plus jos saisin kuitenkin riittämään kankaan kahteen verhoon ja sohvatyynyihin, olisiko tila silloin jo liian täynnä perhosia? Muilla tekstiileillähän saa myös paljon aikaiseksi, tuon maton haluaisin vaihtaa ja rahillekkin saisi ommeltua uuden päällisen. Tuo kasvikin lähtee kesäksi parvekkeen puolelle eli sen poistokin vähän selkeyttää tilaa.

Päätin että uudet verhoot laitetaan paikkaansa vasta pääsiäisen jälkeen, vaikka mieleni tekisi huristaa verhot huomenna valmiiksi. Vaan enpä osaa tuota päätöstä tehdä. Ehkä parhain vaihtoehto on ommella ensin yksi verho ja ripustaa se paikkaansa ja katsoa sitten tilannetta. Vai nousiko joku "tilakuvista" suosikiksi? Miten minusta tuntuu, että kaikenlainen päätösten tekeminen on ollut viime aikoina kovin vaikeaa. Vai teenkö asioista vain suurempia mitä ne todellisuudessa ovatkaan? :D

Ei kommentteja: