lauantai 15. toukokuuta 2010

Villalankaa Virosta

Eilen oli kyllä just loistava ilma Tallinnaan! Ilma oli ehkä jopa vähän liiankin kuuma, mutta niin kivaa että tulee kesä. Tallinnan kesä oli ehkä jopa askeleen Suomea edellä, mutta perässä tullaan, tuntuu että maailma on muuttunut niin vihreäksi parin päivän sisällä.

Vähän käytiin kiertelemässä vanhassa kaupungissa, Viru-keskuksessa sekä sataman kaupoissa. Vanhasta kaupungista yritin pongailla käsityöliikkeitä, mutta ainakin yksi oli suljettu ja ovessa oli lappu "for sale". Yhtä en löytänyt ollenkaan vaikka tien nimi oli kyllä oikea. Kaksi kuitenkin osui matkan varrelle, ensimmäisestä tuo vihreä vironvillavyyhti ja turkoosinsävyinen toisesta, joka oli enemmänkin matkamuistomyymälä.

Taisin tulla vähän huijatuksi tuon vihreän kohdalla, päällä on kolme hintaa, joista ymmärsin hinnaksi 7€, mutta hinta paljastuikin kassalla 260 kroonia eli sellaiset 17 euroa. Myyjä tosin tinki 10 kroonia kun hänellä ei ollut vaihtorahaa. Otti vielä vyötteenkin pois niin etten nyt edes tiedä mikä tuon vyyhdin lankametrimäärä on. Turkoosista maksoin 95 kroonia ja koko on suunnilleen sama kuin vihreässä.

Kirja The Haapsalu Shawl on Viru keskuksen yläkerran kirjakaupasta. Otin englanninkielisen version, vaikka kirjaa löytyi myös viron kielellä, ajattelin kuitenkin saavani enemmän selvää enkusta. Aivan ihania pitsineuleita koko kirja pullollaan. Sivumäärä on 181 ja neuleohjeita melkein yhtä paljon. Tämä päivä on vaan mennyt kirjaa selaillen, tekisi melkein mieli tehdä itselle nuo kaikki. En vain tiedä mistä aloittaisin.

Virukeskuksen Vero Modasta löytyi mekko kevään ja kesän juhliin. Kamera vääristi taas värejä, pohja on valkoinen ja pienet kukat veden sinisiä sekä vaalean harmaita. Tämä päällä sitten ainakin veljen ylppärijuhliin. Jonkun huivin se ehkä kyllä kaipaisi... ;)Ei kommentteja: